HØY PULS: Her ser (nesten) Kjetil Jansrud på mens Andrew Weibrecht leder på vei ned. Heldigvis for nordmannen var avslutningen hans langt bedre enn amerikanerens. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HØY PULS: Her ser (nesten) Kjetil Jansrud på mens Andrew Weibrecht leder på vei ned. Heldigvis for nordmannen var avslutningen hans langt bedre enn amerikanerens. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Jansrud fikk gelébein da Weibrecht plutselig truet gullet

- Det var litt for spennende.

SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud kjørte inn til et suverent OL-gull i super-G i dag, og tok for alvor plass blant våre store alpinhelter.

I et ellers jevnt renn var Jansrud klart best, men sånn føltes det ikke underveis.

- Da jeg kom i mål, føltes det ikke som en så bra omgang. Da jeg krysset mållinja, tenkte jeg: «Åh, en klassisk fjerdeplass». Men så så jeg opp på tavla og så noen grønne tall, det var herlig. Det er øyeblikket man lever for, sier en lykkelig gullvinner.

Der og da, og i noen minutter til, så Kjetil Jansrud ut til å ha gullmedaljen i lomma. Men så på startnummer 29 kom det en amerikaner.

Gelé i beina Andrew Weibrecht var foran Jansrud på de tre første mellomtidene underveis, to tideler foran på den aller siste passeringen. Da han gikk i mål tre tideler bak, var det en svært lettet nordmann som pustet tungt ut nede i målområdet.

- Da var jeg ganske gelé i beina, sier Jansrud til Dagbladet.

- Men det er det som gjør idretten vår gøy, da. At man får stå der nede og vente og jage de tidelene og hundredelene som gjør det spennende. Men det var litt for spennende, akkurat det, sier han.

Bra følelse hele uka Ennå har det ikke helt gått opp for 28-åringen at han er olympisk mester. Det kjentes litt da stadionstemmen ropte ut «Olympic Champion, Kjetil Jansrud», men det er vel først i kveld at det virkelig går an å føle på det.

Etter et år med mye opptrening etter korsbåndsskaden, har OL blitt en utrolig suksess.

- Jeg har hatt en bra følelse hele uka, jeg har funnet formen godt, og visste at det var muligheter. Jeg ble usikker da jeg så at Aksel var litt bak, for han pleier å være styggbra i løp som i dag, men det gikk bra. Det var mye vilje, jeg måtte tørre å risikere, og det gjorde jeg, sier Jansrud.

- Det er en ære å være på toppen av podiet i en olympisk konkurranse, det er en klisjé, men jeg er en av de ungene som drømte om det da jeg var liten, sier nordmannen.

Syvendeplasserte Aksel Lund Svindal hyller sin lagkamerat.

- Det Kjetil gjorde er utklassing. Det er mye lettere å svelge skuffelsen for min egen del enn det var etter utfor, sier han.