NORGESMESTER I UTFOR FOR FØRSTE GANG: Kjetil Jansrud, her fra Kvitfjell i fjor, vant NM i utfor for første gang i Hemsedal i dag.Foto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
NORGESMESTER I UTFOR FOR FØRSTE GANG: Kjetil Jansrud, her fra Kvitfjell i fjor, vant NM i utfor for første gang i Hemsedal i dag.Foto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB ScanpixVis mer

Jansrud har vunnet verdenscupen i utfor, men i dag tok han sitt første NM-gull

Holtmann vant kvinneutforen.

Kjetil Jansrud og Mina Fürst Holtmann var raskest da utforrennene i alpint-NM ble avviklet i Hemsedal i dag. Begge ble norgesmester i disiplinen for første gang.

Ikke overraskende var det Jansrud, verdens beste alpinist i fartsøvelsene, som gikk til topps i herreklassen. Han suste ned Hemsedal-traseen på 1.33,37 og vant med klar margin.

40 hundredels sekund bak Vinstra-mannen endte Marcus Monsen, og det løpet holdt til NM-sølv. Bjørnar Neteland på bronseplass måtte se seg slått med ytterligere ni hundredeler.

- Deilig å bli norgesmester i utfor for første gang. Med et par sultne ulver som Marcus og Bjørnar på start måtte jeg gi gass. Marcus kjørte bedre enn meg på toppen, men jeg slo ham i svingene lenger nede, sa en fornøyd Jansrud.

- Ikke gratis De siste årene er det Adrian Smiseth Sejersted og Aksel Lund Svindal som har tatt seg av gullmedaljene i NM-utforløpene. Jansrud tok sølvet i fjor.

- Selv om Aksel og Aleksander (Aamodt Kilde) ikke er med i dag, deles det ikke ut NM-gull gratis. Marcus og Bjørnar er gode på ski og ga meg skikkelig kamp i dag, fastslo vinneren av utfordelen av verdenscupen.

Tett kvinnekamp I kvinnerennet skilte Holtmann og sølvmedaljør Maria Therese Tviberg seg klart ut på toppen onsdag. Holtmann var 13 hundredeler raskere enn Tviberg, mens Kristin Anna Lysdahl, som tok bronsen, ble frakjørt med 1,19 sekund.

- Det ble en tett kamp om gullet, og i dag hadde jeg marginene på min side. Det var gøy å kjøre i dag, og det gikk enda fortere enn under gjennomkjøringen tirsdag. Underveis gjorde jeg en feil i en sving, men ellers var det et bra løp, sa Holtmann.

Hun vant super-G-rennet under NM i fjor.

(NTB)