Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud havnet utenfor pallen og tapte utforkula: - Det er litt frustrerende

Ble nummer fire.

Norway's Kjetil Jansrud jumps during the men's downhill practice at the FIS Alpine Skiing World Cup finals on March 15, 2016 in St. Moritz. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Norway's Kjetil Jansrud jumps during the men's downhill practice at the FIS Alpine Skiing World Cup finals on March 15, 2016 in St. Moritz. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal ble skadet tidligere i år, og mistet dermed resten av sesongen. Da utforcupen ble avgjort i dag, ledet Svindal fortsatt, men ble til slutt forbigått av Peter Fill, som kom inn på en tiendeplass men akkurat sikret utforkula med 462 poeng. Det ble Fills første sammenlagtseier i utfor.

Svindal ble nummer to i sammenlagtcupen.

Både Svindal, Peter Fill og Dominik Paris hadde like mange poeng før dagens utforrenn; 436. Kjetil Jansrud lå noe bak med sine 382 poeng, men ikke langt nok til at utforkula var utenfor rekkevidde før rennet. Også Adrien Theaux hadde mulighet til å ta kula i dag, med sine 370 poeng før start.

Steven Nyman var fantastisk, og kjørte meget raskt ned løypa i St. Moritz. NRKs kommentatorer trodde amerikanerens tid skulle bli vanskelig å slå, men Beat Feuz som kjørte rett bak Nyman hadde ingen problemer med å ta hans tid og tok ledelsen. Erik Guay tok tredjeplassen.

Jansrud hadde en nydelig start på sitt renn, men tapte litt tid da han fikk et par harde slag under skia i det tøffeste partiet. Han klarte ikke å komme tilbake, og kom til slutt inn på 1:49,29 og ble nummer fire.

- Det begynte dårlig i løypa, så ble det bedre før det ble dårlig igjen. Det var veldig vanskelig. Jeg følte jeg kjørte bra nok. Det var vanskelig å treffe perfekt når det er dårlig lys, sa Jansrud til NRK etter rennet.

- Pilene har pekt i alle retninger denne sesongen. Det er litt frustrerende. Jeg fikk avslutte nå med en pil oppover i utfor, men det er kjedelig at jeg ikke klarer å avslutte på toppen.

Kilde skled og havnet sist Aleksander Aamodt Kilde tikket inn til en svært god mellomtid på den fjerde målingen, men da han havnet for langt ned i en sving, var det hele over for Kilde. Han havnet helt nederst på lista.

- Jeg var sur da jeg kom i mål, men mindre nå. Sånt skjer, jeg må se framover nå. I det jeg skulle inn i svingen skled jeg, og det er det verste stedet man kan gjøre det. Man mister all farta, sa en litt skuffet Kilde til NRK etter sitt renn.

Dominik Paris gikk hardt ut, og kjørte i over 110 km/t på det første partiet. Paris var full av smertestillende etter å ha falt på trening i går. Han lå foran nedover i løypa, men tapte mer og mer tid. Paris kjørte for å kjempe om poeng til utforcupen, men klarte ikke å holde farta ned hele løypa.