VM St. Moritz:

Jansrud kjører ikke slalåmen

Har dratt tilbake til utøverhotellet.

Kjetil Jansrud fikk ikke det forspranget han ønsket til hovedutfordrer Marcel Hirscher før slalåmen. Foto: EPA/Peter Schneider.
Kjetil Jansrud fikk ikke det forspranget han ønsket til hovedutfordrer Marcel Hirscher før slalåmen. Foto: EPA/Peter Schneider. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): – På grunn av helsetilstanden er det ikke forsvarlig at han stiller. Han trenger hvile nå, sier landslagslege Marc Strauss til NTB.

Det vil bli gjort en ny vurdering i kveld angående morgendagens lagkonkurranse.

Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde skuffet stort i første del av dagens superkombinert. Jansrud ligger for øyeblikket på en sjetteplass 0,68 bak østerrikske Romed Baumann, etter utfordelen.

- Vi skal ikke svartmale helt, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt om Norges sjanser til medalje etter å ha sett Jansrud og Kilde kjøre.

Aamodt lister opp Marcel Hirscher, Alexis Pinturault og Justin Murisier som favoritter til å ta gullet.

Slalåmdelen starter klokka 13.

- For kort avstand

Jansrud var ikke fornøyd da han ble intervjuet av NRK etter løpet.

- Det er alt for kort avstand til slalåmløperne, konkluderte en hostende Jansrud, som ikke kommer til å kjøre slalåmdelen.

Kilde ligger 1,38 sekunder bak Baumann, som leder med tiden 1.39.25.

- Han er sjanseløs til å få medalje, hvis ikke noe helt spesielt skjer, sa NRKs alpintkommentator Andreas Toft etter at Kilde hadde kjørt.

Bjørnar Neteland kjørte inn 2,24 sekunder bak Baumann og jublet stort da han kjørte over målstreken. Han starter på nummeret bak Hirscher.

Ønsket større forsprang

Jansrud sa før rennet at nøkkelen til medalje, var å få et solid forsprang på Hirscher før slalåmdelen.

- Jeg trenger helst over fire sekunder til Marcel Hirscher i utforen for å kunne ta medalje, og det kan være mulig i dag, sa han til NRK.

Hirscher ligger 2,30 bak Baumann og har store muligheter til å gjenta bragden fra 2015.

I Beaver Creek-VM i 2015 ledet Jansrud med over tre sekunder på Hirscher etter utfordelen. Da vant Hirscher etter å ha kjørt inn forspranget i slalåm.

Aleksander Aamodt Kilde (15), Kjetil Jansrud (17) og Bjørnar Neteland (30) går for Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer