MEDALJEVINNERE: Marcel Hirscher vant, Kjetil Jansrud fikk sølv og Ted Ligety bronse under superkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
MEDALJEVINNERE: Marcel Hirscher vant, Kjetil Jansrud fikk sølv og Ted Ligety bronse under superkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Jansrud kjørte inn til sølv

- Det er deilig.

BEAVER CREEK/OSLO (Dagbladet): Etter at tsjekkiske Ondrej Bank falt stygt og ble diskvalifisert for å ha kjørt utenfor løypa, fikk Marcel Hirscher fordelen av startnummer 1 da VMs superkombinasjon skulle avgjøres med slalåm.

Det bidro til at østerrikeren klarte å innhente den 3.16 sekunder store ledelsen til Kjetil Jansrud fra utfor-delen tidligere på kvelden.

Hirscher kjørte ned fjellet i Beaver Creek på tiden 2.36.10, noe ingen andre evnet å matche. Dermed kunne slalåm-spesialisten juble for gull, mens Jansrud måtte nøye seg med 2. plass - bare 19 hundredeler bak.

- Det er marginalt i dag. Ondrej Bank ble diska. Han kunne kjørt om gullet, men ligger nå på sykehuset. Hirscher rykket da inn og fikk muligheten til å kjøre om gullet. Det er små marginer i denne sporten, konstaterer NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

- Det er deilig I et intervju med rettighetshaver NRK forteller Jansrud, som tok sin første VM-medalje noensinne, at han er glad for å kunne reise hjem fra USA med edelt metall i bagasjen.

- Det er deilig å få en medalje på en dag hvor jeg føler jeg egentlig er best. Jeg tror aldri jeg har vært så nær Hirscher på en slalåm. Det er godt å klare det, sier Jansrud.

STARTNUMMER 30: Jansrud kjørte som en av de siste. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STARTNUMMER 30: Jansrud kjørte som en av de siste. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hvordan var det å stå der oppe alene på slutten?

- Det er ekkelt å stå der når du vet at de som startet som nummer én og to leder også når du kommer. Jeg måtte tvinge fram en skikkelig innsats, men det gikk bra. Det er ikke første gangen jeg står alene der oppe på en slalåm.

- Jeg hadde lyst på en VM-medalje for å få med meg noe fra dette mesterskapet her, selv om det ikke ble gull, forteller Jansrud.

Siste sjanse Dagens VM-øvelse var Jansruds siste medaljemulighet i mesterskapet i USA. Etter å ha skuffet seg selv både på Super G-en og gårsdagens Utfor, presterte 29-åringen endelig et toppløp under første del av superkombinasjonen.

Med 3.16 sekunder ned til Hirscher, trodde også Jansrud selv på muligheten for å ta gull etter at han hadde kjørt tidligere i kveld. Men det var før Bank ble diskvalifisert og Hirscher fikk startnummer 1 i stedet for startnummer 31, noe som ga østerrikeren fordelen av en nypreparert løype.

- Hirscher holdt et veldig godt tempo. Det var ingen store feil, sier Aamodt om østerrikerens løp.

Kilde topp ti Alexander Aamodt Kilde (22) var det andre norske alibiet i Beaver Creek i kveld. 22-åringen noterte seg for tiden 2.36.96. Det holdt til en sterk 8. plass.

SKADET SEG: Tsjekkiske Ondrej Bank pådro seg hjernerystelse og kuttskader da han falt under utforen, men skal heldigvis ha sluppet unna varige mén. AP Photo/Brennan Linsley)
SKADET SEG: Tsjekkiske Ondrej Bank pådro seg hjernerystelse og kuttskader da han falt under utforen, men skal heldigvis ha sluppet unna varige mén. AP Photo/Brennan Linsley) Vis mer

- Kjetil blir nummer to, jeg åtte. Det var egentlig det vi håpet på. Jeg har hatt ambisjoner om å gjøre det bedre i Super G-en og utforen, men å avslutte med en dag som i dag er veldig morsomt, sier Aamodt Kilde til Dagbladet.