Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud kjørte raskt, men fryktet konkurrentene ville være raskere

Kjetil Jansrud tok ledelsen i super-G, men til slutt ble tiden hans for svak. Han endte til slutt med en bronse.

NYE MEDALJER: Det ble nok en bra dag for Jansrud i bakken, og 15 km fristil lå lenge an til å bli en norsk medaljekamp. Foto: Bjørn Langsem / Hans Arne Vedlog, Redigering: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JEONGSEON (Dagbladet): Etter gårsdagens voldsomme maktdemonstrasjon i utfor, var det knyttet store forventninger til nattas super-G.

Ikke bare fordi fartsfantomene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud viste fabelaktig form i OL- løypa, men fordi super-G tradisjonelt er en norsk paradegren som nærmest mangler sidestykke.

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

På de åtte gangene super-G har vært avviklet i OL, har Norge tatt fem gull. Kjetil Andre Aamodt har vunnet tre ganger (Albertville 1992, Salt Lake City 2002 og Torino 2006), Lund Svindal har vunnet én gang (Vancouver 2010) og Jansrud har vunnet én gang (Sotsji 2014).

Og det så lenge lovende ut, men det ble ingen reprise av gårsdagens jubeldag i Jongseon.

- Noe å hente

Lund Svindal og Jansrud hadde som i går startnummer 7 og 9, men hadde byttet seg i mellom.

OL 2018: Her får du alt om dagens viktigste medaljer. Sindre Wiig Nordby er skiimitator og dagens gjest, og viser triksene til våre beste utøvere. Med Morten Pedersen som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

Jansrud var først ut, lå som alltid tett på underlaget, og i mål var han i teten med mer enn halvsekundet.

Lund Svindal klarte ikke å kopiere gårsdagens historiske løp, og måtte ta til takke med en andreplass bak lagkameraten i mål.

Det første han gjorde var å peke bort mot der Jansrud sto, men tidene til nordmennene skulle vise seg å bli for svake i dag. Som Jansrud selv sa til Eurosport.

- Jeg kjørte et bra topparti. I midtpartiet er det noe å hente. Samtidig sleit de første.

Stavtap

Og ganske riktig - allerede på startnummeret etter kom franske Blaise Giezendanner og skjøv Svindal ned på en tredjeplass, og ikke lenge etterpå var det en ny mann i tet.

Østerrikske Matthias Mayer, med nummer 15 på brystet, kjørte et kanonrenn, og i mål var han 18 fattige hundredeler foran nordmannen.

Også Beat Feuz fra Sveits, som kom på det påfølgende startnummeret, sneik seg foran Jansrud, og plutselig var gulldrømmen blitt til et håp om bronse.

Men ingen av de startende mellom 20 og 30 klarte å blande seg inn i tetkampen.

​Dermed ble det en bronsemedalje på tittelforsvarer Jansrud, mens Lund Svindal ble nummer fem. Aamodt Kilde endte på en 13. plass.

- Man kjører om gullet og vet at man er god nok for det. Jeg vil ikke bruke ordet skuffende, men jeg hadde høyere forhåpninger, sier Jansrud til Eurosport.

- Holdt på å tryne

Lund Svindal klarte ikke å gjenta bragdrennet fra i går. Han forklarer at han ikke helt fant flyten, og like før målgang var det like før han gikk i bakken.

- Jeg holdt faktisk på å tryne inn i mål. Hadde det vært en tidel eller en hundredel til medalje hadde det vært jævlig surt, men nå har det ikke noe å si, sier han til Dagbladet, og anslår at han kanskje tapte fem hundredeler på nesten-ulykken.

Der alt klaffet i gårsdagens utfor, satt det ikke like godt i dag. Han skjønte raskt at dette ikke ville holde til en plass på pallen.

- Det var ikke bra nok det her. Da jeg kom i mål og så at jeg lå to tideler bak tenkte jeg at det kan holde for ham (Jansrud), men at det ikke var noen sjanse for meg. Jeg hadde ikke helt flyten

Uheldig Kilde

Alexander Aamodt Kilde var uheldig i sitt løp. Han hektet armen i en port, og mistet staven, men selv med én stav og nok et nesten-fall, var han i mål bare et drøyt sekund bak Jansrud som da ledet.

Han forteller at han trodde han hadde passert porten, men at den «plutselig tok tak i ham». Han mistet følelsen i armen, men er selv trygg på at smellen ikke er alvorlig.

- Det aller første man tenker på er om det har gått bra med hånda. Etterpå så slår det jo en at dette skjer nok en gang, sier Kilde til Dagbladet, og sikter til Sotsji-lekene da han også var uheldig og kjørte gjennom en port.

Han har heller ikke noe godt svar på hvorfor det har blitt litt stang ut. Ikke bare i dette mesterskapet, men i hele sesongen.

- Det er ikke noe annen måte å takle dette på enn å se framover. Man skal selvsagt se på forberedelsene som ble gjort, men jeg synes jeg har gjort alt riktig, sier han.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!