Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud med gladmelding: - Kan få med meg to OL til

Kjetil Jansrud ser ingen begrensninger.

OPTIMIST: Kjetil Jansrud, her sammen med Marit Bjørgen under Tinestafetten i går, tror han kan holde det gående i mange år til.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPTIMIST: Kjetil Jansrud, her sammen med Marit Bjørgen under Tinestafetten i går, tror han kan holde det gående i mange år til. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud ser få begrensninger både prestasjons- og tidsmessig for sin egen karriere. Han mener han kan holde på i ytterligere fem-seks år.

- Jeg ser ingen begrensninger når det gjelder meg selv, i alle fall ikke tidsmessig. Jeg er selvsagt avhengig av den fysiske statusen min, men holder jeg meg skadefri, så er jeg motivert til å være med i mange år. Likevel innser jeg at jeg har rundet 30 og kan holde på til jeg blir 36, i beste fall. Akkurat nå ser jeg ikke så langt fram, men jeg kan få med meg to OL til, sier Jansrud til NTB.

Han gjennomførte karrierens nest beste sesong sist vinter, men ryggen skapte problemer for ham. Det gjorde nok at han ikke helt klarte å leve opp til forventningene fra 2014-15-sesongen som var mer enn super.

Nå ser han fram mot en mesterskapssesong med VM i sveitsiske St. Moritz som det store målet ved siden av klassikerrennene i verdenscupen.

Det største - Jo, vi går mot en mesterskapssesong, og selv om det er flere store ting som skjer enn det i St. Moritz, så er det ikke til å komme fra at VM er det største, forteller Jansrud.

I vår og fram til nå er det rehabilitering av kroppen generelt og ryggen som han har slitt med i mange år, samt trening som har stått i fokus. Han mener selv det har gått ganske smertefritt.

- Derfor er jeg veldig motivert og gleder meg til en ny sesong, understreker han overfor NTB.

- Kan du si noe om hvor mye mer trøblete ryggen din er, enn det du som regel vil si til oss journalister?

- Det blir et definisjonsspørsmål. Nå er det slik at jeg ikke er tilhenger av å klage så mye, for enten er jeg frisk nok til å kjøre renn, og da kjører jeg, ellers så er jeg ikke frisk nok, og da kjører jeg ikke. Føler jeg meg i orden så kjører jeg, men det er nyanser innen for det også, om jeg har mye smerter eller om det ikke er så ille. Det var litt mer trøblete sist sesong enn det var året før, men det gjør jeg noe med nå, forklarer Jansrud.

Ny virkelighet Aleksander Aamodt Kilde vant super G-cupen sist sesong og tok skrittet opp blant de store innen fartsøvelsene. Det gjør at Norge plutselig stiller med tre toppkandidater. Det innebærer en ny virkelighet, i hvert fall slik Jansrud ser det.

- Det er helt klart en styrke at vi nå er blitt tre toppløpere, selv om vi har nytt godt av Aleksander i et par år allerede. Han er stor kapasitet både sommer som vinter, både treningsmessig og på ski og alt. Aksel (Lund Svindal) er jo også snart tilbake for fullt, men trenger nok fortsatt litt tid. Det blir en spennende sesong, for nå er vi plutselig tre som kan hevde oss i fartsrennene. Det blir en ny virkelighet, mener Jansrud.

Selv ser han fram til å komme tilbake til litt mer organisert trening med lagkameratene, for fram til nå har han stort sett holdt på for seg selv.

- Jeg gleder meg veldig til sesongstart, for vi går på mange mot en ny æra, og det blir spennende, sier Jansrud.

- Akkurat nå føler jeg at det ser veldig bra ut. På den fysiske biten er jeg bedre enn mange av de andre årene. Skimessig er jeg kommet godt i gang. Per nå ser det veldig bra ut, men jeg må holde trykket oppe og holde fast i den gode trenden jeg føler jeg er inne i, understreker han videre overfor NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!