Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud med sesongbeste i storslalåm

Kristoffersen skuffet.

 SKUFFET:  Henrik Kristoffersen.  Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud gjorde sesongbeste i storslalåm med en 14.-plass i Alta Badia søndag.

I toppen kjørte Marcel Hirscher inn til en klar verdenscupseier.Der Jansrud hadde lite flyt i første omgang, fikk han det til å sitte bedre i finalen.

En solid gjennomkjøring sørget for at fartskongen klatret seks plasser på resultatlisten.29-åringen endte totalt 3,57 sekunder bak suverene Hirscher.

- Dette var bedre enn i første omgang, men jeg skulle gjerne ledet da jeg kom i mål, sa Jansrud til NRK etter rennet.

Tidligere i vinter hadde Jansrud to 15.-plasser, mens han sist kjørte ut i Åre.Hirscher var i en klasse for seg. Den østerrikske alpinstjernen kjørte fra rivalene og slo toer Ted Ligety med hele 1,45 sekunder.

Sistnevnte hadde vunnet sesongens to første storslalåmrenn. Franske Thomas Fanara tok den siste pallplassen.Henrik Kristoffersen hadde ikke en god dag. 20-åringen fikk det ikke til å stemme og endte på 18.-plass.

I finaleomgangen gjorde han et lite byks på tre plasser. Det skilte hele 4,16 sekunder opp til Hirscher.Unggutten har opplevd motgang siden slalåmtriumfen i finske Levi 16. november.

Rasmus Windingstad kjørte ut i finaleomgangen. Det klaffet heller ikke for Leif Kristian Haugen, som for første gang på to år ikke klarte å komme seg til mål i storslalåm. Lommedalen-alpinisten sa takk for seg i første omgang.Marcus Monsen klarte ikke å gå videre med sin 44.-plass.Norge har aldri hatt en alpinist på pallen i Alta Badia.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media