Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud misset muligheten til å bli historisk

Feil mot slutten kostet ham seieren.

ANDREPLASS:  Kjetil Jansrud ble nummer to under Super-G-rennet i Beaver Creek. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images/AFP
ANDREPLASS: Kjetil Jansrud ble nummer to under Super-G-rennet i Beaver Creek. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images/AFP Vis mer

Super-G Beaver Creek

(Dagbladet): Kjetil Jansrud hadde muligheten til å bli historisk lørdag kveld. Aldri før har en utøver klart å vinne de fire fartskonkurransene i Nord-Amerika i en og samme sesong.

Med seier ville Jansrud blitt den første som vant sesongens fire første fartsrennene på 38 år. Den siste som klarte det var østerrikeren Franz Klammer, som stoppet på fem seirer i 1976, og som nå beholder den rekorden.

Jansrud gjorde rent bord i Lake Louise forrige helg, og gikk også til topps under gårsdagens utfor i Beaver Creek.

Vinstra-gutten åpnet noe rolig og var 0,30 bak ledende Hannes Reichelt ved første passering. Nordmannen fikk opp farten og tok mer og mer innpå. Jansrud var også foran på et tidspunkt, men en feil mot slutten sørget for at Jansrud var 0,52 bak i mål.

Ingen av de bak klarte å slå Jansruds tid. Dermed endte det med en andreplass. I verdenscupen sammenlagt har Jansrud fortsatt en klar ledelse når 6 av 38 konkurranser er kjørt.

Det gikk ikke veien for Aleksander Aamodt Kilde. Fra sitt startnummer seks, bommet han tidlig i sitt løp, og kjørte ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media