Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud mot Hirscher innleder alpinfesten i Holmenkollen

Det blir en heftig stjerneduell mellom Kjetil Jansrud og Marcel Hirscher allerede i første utslagsrunde i parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag.

MESTERDUELL: Kjetil Jansrud er best i fartsdisiplinene. I dag møter han Marchel Hirscher til duell. Foto: NTB Scanpix
MESTERDUELL: Kjetil Jansrud er best i fartsdisiplinene. I dag møter han Marchel Hirscher til duell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser startlistene som ble lagt ut på nettsidene til Det internasjonale skiforbundet (FIS) mandag morgen.

Jansrud kan sies å ha vært noe uheldig med oppsettet. Hirscher har vært alpinsportens beste utøver i flere år. Østerrikeren har vunnet verdenscupen sammenlagt de seks siste sesongene.

Duellen mellom de to storstjernene blir den første av åttedelsfinalene.

Helnorsk

Henrik Kristoffersen er sammen med Hirscher blant storfavorittene til å vinne verdenscuprennet i Holmenkollen. Han starter det hele med å konkurrere mot tyske Linus Strasser i det åttende og siste heatet.

På kvinnesiden blir det en helnorsk duell mellom Nina Haver-Løseth og Maren Skjøld. USAs ubestridte slalåmdronning Mikaela Shiffrin starter jakten på nok en seier mot svenske Anna Swenn-Larsson.

For anledningen er det laget en spesialbygget bakke fra VM-haugen og ned i unnarennet i Holmenkollen-bakken. Verdenscuprennet byr opp til folkefest ettersom tilskuerne kommer tett på utøverne som kjører «head to head» i utslagsrunder.

– Det blir veldig spennende, og det er et arrangement FIS har brukt mye tid på. Det blir veldig kult, jeg håper folk tar turen og bruker dagen med oss, sa Jansrud til NTB før helgen.

Satser på god stemning

– Man kan ta T-banen opp. Det blir god stemning, og jeg tror det blir kult å se tempoet og farten på utøverne. Samtidig blir det «head to head», noe som er lett å forstå og samtidig underholdende. I tillegg er det norske vinnersjanser, la han til.

Jansrud er selv først og fremst fartskjører, og er sånn sett ikke blant de aller største favorittene. Men han har glimtet til med gode slalåmrenn. Det så man senest da han forrige uke kjørte en sterk slalåmdel i superkombinasjonen i Bormio.

Parallellslalåmen starter klokken 16.05.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!