Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud nest best i første gjennomkjøring

Hannes Reichelt var raskest.

LIKE BAK: Kjetil Jansrud innledet med nest beste tid i første gjennomkjøring i Garmisch. Her fra et tidligere renn. Foto: AFP / Christof STACHE / NTB Scanpix
LIKE BAK: Kjetil Jansrud innledet med nest beste tid i første gjennomkjøring i Garmisch. Her fra et tidligere renn. Foto: AFP / Christof STACHE / NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud er i gang med resten av sesongen uten å ha Aksel Lund Svindal å slåss mot. Han innledet med nest beste tid i første gjennomkjøring i Garmisch torsdag.

Hannes Reichelt var raskest i gjennomkjøringen torsdag. Han raste inn til 1.57,06 i løypa som var VM-trasé for fem år siden. Reichelt falt stygt på akkurat samme sted som Svindal i Kitzbühel, men han pådro seg ingen alvorlige skader. Etter å ha gått over ende etter Hausberg, ble det konstatert at østerrikeren hadde en liten hjernerystelse. Derfor er han tilbake for fullt.

Jansrud var 60 hundredeler bak i gjennomkjøringen tirsdag. Gledelig, sett med norske øyne, var det at Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til tredje beste tid, bare sju hundredeler bak Jansrud.

To pallplasser Kjetil Jansrud hevet seg voldsomt i fjor og tok totalt sju verdenscupseirer i en sesong uten Svindal, som da var ute med røket hælsene.

Nå spørs det om Vinstra-løperen reiser seg igjen og overtar ansvaret fra Svindal. Han har to pallplasser i utfor tidligere i år. Det ble annenplass i Beaver Creek og tredjeplass i Val Gardena. Begge seirene i disse rennene gikk til nå skadde Svindal.

I Wengen og Kitzbühel ble det ingen topplasser på Jansrud. Han var ikke blant de ti beste i noen av disse klassikerne, men det skyldes forholdene.

Aleksander Aamodt Kilde har hatt et aldri så lite internasjonalt gjennombrudd i år. Han tok sjetteplassen i Kitzbühel. I Wengen ble det 15.-plass. I tillegg har han en tredjeplass i super G.

Resultatet fra gjennomkjøringen torsdag, tyder på at det ikke var noen tilfeldighet at han kjørte så bra i den utfordrende Hahnenkamm-traseen.

Hard kamp Utforrennet i Garmisch-Partenkirchen er også spennende med tanke på den totale verdenscupen. Både Jansrud og, ikke minst, Henrik Kristoffersen har lagt kraftig press på Marcel Hirscher i kampen om den store kula.

Ved siden av utfor skal det kjøres storslalåm i Tyskland, og det skal bli spennende å se om nordmennene kan ta ytterligere innpå østerrikeren i kampen om totalcupen.

I den kampen kommer nettopp storslalåmen, som det er lenge siden løperne har kjørt i verdenscupen, til å bli en nøkkeldisiplin. Målet må være at Kristoffersen igjen klarer å tukte Hirscher, og at Jansrud også klarer en hederlig plassering.

Går det, ja, da vil begge nordmennene fortsatt være med i kampen om totalcupen, som Aksel Lund Svindal ledet da han ble skadd og ødela resten av sesongen i utforrennet i Kitzbühel lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media