SØLVGUTT: Kjetil Jansrud leverte nok en fantastisk finaleomgang, og kjørte seg opp til OL-sølv i storslalåm.
SØLVGUTT: Kjetil Jansrud leverte nok en fantastisk finaleomgang, og kjørte seg opp til OL-sølv i storslalåm.Vis mer

Jansrud og Lund Svindal sørget for norsk medaljejubel

Sølv og bronse i storslalåm.

||| - Det er rett og slett stort, sa Kjetil Jansrud etter OL-sølv i storslalåm. Aksel Lund Svindal jublet over bronsemedalje, men mest for laget.

- Det er morsommere når vi er to, sa Svindal til NRK.

Alpinesset har dratt mye av lasset alene de siste årene, men tirsdag ble han henvist til bronseplass av en lagkamerat.

Sveitsiske Carlo Janka ødela litt for den norske medaljefesten da han kapret gullet. Janka ledet etter første omgang, mens Svindal hadde tredjeplassen også etter første nedfart. Han tangerte OL-fangsten til Bode Miller: 1 gull, 1 sølv, 1 bronse.

- Sølv er rett og slett stort. Jeg var sikker på at noen ville komme inn før meg, og det var ikke før Aksel kjørte at det begynte å dunke skikkelig i brystkassa, sa Jansrud da sølvet var sikret.

Jansrud var ikke helt heldig i første omgang og var 80 hundredeler bak Janka.

- Det nytter ikke å avskrive Kjetil, for hvis han treffer i finaleomgangen, kjører han raskest av alle i hele verden, sa Svindal til NTB mellom omgangene. Og han fikk rett.

Beste omgangstidMed beste omgangstid suste Jansrud ned til en tid konkurrent etter konkurrent skulle komme til kort mot.

Han visste han hadde kjørt bra, for umiddelbart etter målgang bukket han dypt for publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var bedre. Jeg følte meg bra og klarte å reise kjerringa. Men det var kjedelig å gjøre en så dårlig første omgang, sa Jansrud.

Han visste han hadde presentert seg. Men at det skulle holde til sølv, det drømte han ikke om.

FLANKERT AV NORDMENN: Carlo Janka (midten) fra Sveits holdt unna i kampen om gullet etter å ha ledet  etter første omgang. Nordmennene var imidlertid i flertall på seierspallen med Kjetil Jansrud på sølvplass og Aksel Lund Svindal på bronseplass.Foto: SCANPIX/EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA
FLANKERT AV NORDMENN: Carlo Janka (midten) fra Sveits holdt unna i kampen om gullet etter å ha ledet etter første omgang. Nordmennene var imidlertid i flertall på seierspallen med Kjetil Jansrud på sølvplass og Aksel Lund Svindal på bronseplass.Foto: SCANPIX/EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA Vis mer

De ni første mislyktes. Da Svindal kom i mål, var han slått av Jansrud med 22 hundredels sekund.

Spraket- Jeg var ikke så overrasket over at han ledet. Da Kjetil kjørte i mål, spraket det fælt i walkietalkiene. Jeg skjønte han hadde kjørt veldig fort, sa Svindal.

Da Janka sto alene igjen på toppen, var det dobbelt norsk.

Men sveitseren greide å hindre norsk gull. Han klarte tredje beste omgangstid, tapte 41 hundredeler til Jansrud men hadde nok å gå på og vant med 39 hundredeler.

To norske medaljer ble likevel fasit på en ny stor alpindag.

(NTB)