GODE TIDER: Kjetil Jansrud har vært nummer to i alle de tre treningene før OL-utforen natt til søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GODE TIDER: Kjetil Jansrud har vært nummer to i alle de tre treningene før OL-utforen natt til søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kjetil Jansrud før OL-utfor

Jansrud om kritikk av OL-løypa: - Jeg er lei

Kjetil Jansrud suste inn til en ny andreplass på treningen før OL-utforen. Etterpå svarte han på kritikk av bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Kjetil Jansrud (32) kjørte inn til sin tredje andreplass på tre treninger i utforbakken i Sør-Korea.

Like bak fulgte Aksel Lund Svindal.

Dermed lukter det medalje for de norske alpinistene som kjører utfor 0300 norsk tid natt til søndag.

Lei

Etter han kom i mål, måtte Jansrud svare på spørsmål om den mye omtalte alpinbakken. Utforløypa i Jeongseon er blitt kritisert for å være kort og at den ikke er ekstrem nok. Det er få brattpartier og mye svinger.

Det orker ikke Kjetil Jansrud å være mer på:

- Denne bakken er mer enn tøff nok til å være en OL-bakke. Sånn var det før Sotsji også. Da mente mange at bakken var for tøff. Jeg er lei av alle de som skal mene det ene eller andre om bakkene. For å være den beste skiløperen må du takle alle bakker og utfordringer. Så enkelt er det, sier han i pressesonen.

Om eget løp i dag - sier Jansrud følgende til Dagbladet:

- Det ser bra ut hver dag, helt til det kommer en nisse inn foran meg. Jeg er ikke veldig fornøyd med dagen, men jeg er veldig fornøyd med den øvre seksjonen. Der tror jeg at jeg kjørte veldig bra. Men det er mye vind i dag, så det er umulig å vite hvor bra det er. Fikk jeg gode forhold eller noen andre gode forhold? Generelt er skikjøringen grei, men jeg må skjerpe meg i det nedre partiet.

Svindal har en jobb å gjøre

Også Aksel Lund Svindal var mellomfornøyd med dagens siste trening. Han ble nummer tre, til tross for at han tapte en del tid til Jansrud på toppen av løypa.

- Jeg har litt igjen på toppen. Kjetil kjørte perfekt på toppen, så gjorde jeg det bra i midt- og sluttpartiet. Det er litt å gå på. Det kjente jeg at ikke var bra nok, sier han til Dagbladet.

DETTE ER LØYPA: Alpinist Aleksander Aamodt Kilde visualiserer OL-løypa og tar Dagbladet med - sving for sving. Video: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer

Aleksander Aamodt Kilde leverte et helt grei trening, et lite stykke bak de aller beste. Han vet at han har en jobb å gjøre før morgendagens renn:

- Det var mye vind i dag, så man må ta resultatene med en liten klype salt. Det er så mye vind at det er litt bekymringsverdig hvis det kommer mer vind. Da kommer hoppene til å være på limit. Vi er opptatt av en rettferdig konkurranse, så det er dumt hvis de presser fram et renn i morra med ujevne forhold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer