DÅRLIG PLASS: Kjetil Jansrud mener Olympiatoppen er for trang - noe han får støtte i av fagsjef Else-Marthe Sørlie Lybekk. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DÅRLIG PLASS: Kjetil Jansrud mener Olympiatoppen er for trang - noe han får støtte i av fagsjef Else-Marthe Sørlie Lybekk. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Jansrud ønsker at Olympiatoppen utvider

Mener det er for trangt.

Toppalpinist Kjetil Jansrud mener det er for trangt til å trene optimalt på Olympiatoppen.

- Når alpint er der og trener styrke, så tar vi 75 prosent av rommet og apparatene der. Har vi beintrening, tar vi alle, forteller Jansrud til Nettavisen.

29-åringen er i gang med sesongoppkjøringen. Daglig trener han på treningssenteret ved Sognsvann.

- Setter man bryting og alpint sammen, eller bryting og hockey, er det smekkfullt. Det er en utfordring. Nå trener man der på litt forskjellige tider, slik at det går greit, forklarer alpinisten.

Olympiatoppens fagsjef, Else-Marthe Sørlie Lybekk medgir at de ikke har nok plass.

- Det er for lite. Vi skulle gjerne hatt mer plass. Nå er det sånn at hvis vi får inn et nytt apparat må vi bytte det med et annet fordi det ikke er plass til mer, sier hun til Nettavisen.

Har planer Jansrud mener et større treningssenter på Olympiatoppen vil bety mye for norsk idrett.

- Det er som alt annet på politikernivå, det blir aldri gjort. Det er synd. Litt fordi det aldri er et problem så lenge norsk idrett går bra, men virkningen av å ikke bygge større viser seg ikke i år eller neste år, men det vil vise seg om 10-15 år når de generasjonene kommer opp, sier Jansrud.

Idrettspresident Tom Tvedt sier det jobbes med en utvidelse.

- Vi jobber med det vi kaller «Campus Sognsvann». Det er klart at de lokalene og fasiliteter vi har i dag ikke er gode nok eller sånn som vi ønsker at de var, sier Tvedt.

(NTB)