PÅ PALLEN: Kjetil Jansrud kjørte seg opp fra femteplass til pallen i storslalåmrennet i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rick Wilking
PÅ PALLEN: Kjetil Jansrud kjørte seg opp fra femteplass til pallen i storslalåmrennet i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rick WilkingVis mer

Jansrud på pallen i Beaver Creek

Kjørte seg opp fra femte- til tredjeplass i storslalåm.

(Dagbladet): Kjetil Jansrud kjørte seg opp fra femteplass til tredjeplass i kveldens storslalåmrenn i Beaver Creek, og klatret dermed opp på pallen etter helgas bitre fjerdeplass.

Ted Ligety fra USA vant rennet foran østerrikske Marcel Hirscher.

Jansrud endte 79 hundredeler etter vinneren. Gudbrandsdølen hadde nest beste tid i omgang to, men kunne ikke hamle opp med Ligety.

LUKTET PÅ PALLPLASS: Aksel Lund Svindal.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP
LUKTET PÅ PALLPLASS: Aksel Lund Svindal.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP Vis mer

- Jeg hadde en mye bedre dag i dag, selv om jeg tapte 50/100 sekund på feilen i 1. omgang. Det er egentlig helt horribelt å tape så mye. Hadde jeg ikke mistet så mye kunne jeg kanskje vært med å kjempet med Ted om seieren her, sier Jansrud til NTB.

Svindal tapte
Verdenscupleder Aksel Lund Svindal var beste nordmann på tredjeplass etter førsteomgang, men Svindal tapte tid i finaleomgangen, og ble til slutt nummer seks.

- Jeg er veldig imponert over det de to beste gjorde her i dag. Det de presterte er jeg rett og slett ikke god nok til å henge med på slik det er nå, sier han til NTB.

- Det har gått bra for meg i det siste, og jeg kan si meg fornøyd med USA-oppholdet, legger han til.

Fire ut etter første omgang
Det var ekstremt kaldt i «Birds of Prey» tirsdag med hele 20 kuldegrader på starten oppe på 3136 meter, mens det var litt mildere i målområdet 415 meter lenger nede.

Leif Kristian Haugen ble diskvalifisert etter å ha kjørt ut midtveis i løypa. Heller ikke de to siste nordmennene på start, Iver Bjerkestrand og Markus Nielsen fullførte, mens Truls Ove Karlsen ble diskvalifisert fra 19.-plass i 1. omgang på grunn av en utstyrsfeil.

Dagens renn erstattet storslalåmrennet som ble utsatt i Val d'Isere.