Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud raskest på utfortrening

I Wengen.

RASKEST: Kjetil Jansrud var raskest på utfortreninga i Wengen torsdag. Foto: AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott
RASKEST: Kjetil Jansrud var raskest på utfortreninga i Wengen torsdag. Foto: AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott Vis mer

Kjetil Jansrud var godt fornøyd med bestetid i den andre treningsomgangen i en sterkt forkortet Lauberhorn-løype i Wengen torsdag.

Han var 45 hundredeler foran østerrikeren Matthias Mayer og 96 hundredeler foran sveitsiske Carlo Janka som hadde ledelsen fram til Jansrud satte utfor.

- Jo da, jeg skal ikke klage, for det var ganske bra nå, men jeg kjørte ikke en helt perfekt omgang. Jeg tror nok at Matthias Mayer var bedre enn meg, selv om han endte bak på resultatlisten. Han la igjen veldig mye helt øverst i traseen, men fikk opp farten etter det, sa Kjetil Jansrud til NTB etter torsdagens treningsomgang.

På den aller første treningen i Lauberhorn-løypa tirsdag kjøre Jansrud inn til 3.-plass. Han har vunnet fire av fartsrennene i verdenscupen i år. Han har også bokført to annenplasser.

Forholdene var vanskelige og gjorde at løperne kjørte i en forkortet løype torsdag. Starten var lagt til kombinasjonsstart, noe som gjorde at kjøringen var omtrent 40 sekunder kortere enn vanlig.

Ingen suksess Tidligere har ikke Lauberhorn-rennene i Wengen vært noen stor suksess for de norske løperne. Jansrud selv har en 13.-plass som beste utforplassering i Wengen. De tre andre gangene han har kjørt i verdens lengste utfortrasé har han ikke vært inne blant de 20 beste.

I superkombinasjonen har han 6.- og 8.-plass som best, og fredag er det nettopp superkombien som står på programmet.

- I treningsomgangen torsdag var jeg veldig bra på toppen, men det gikk ikke like fort i mellompartiet og mot slutten. Der har jeg mer å gå på, mente Jansrud.

Han sa også at han har veldig raske ski og at han føler seg veldig komfortabel i den tøffe løypa i Wengen.

Fartskongen Denne sesongen har Kjetil Jansrud vært fartskongen framfor noen. Han vant tre av de fire første fartsrennene og fikk annenplassen i det fjerde. De rennene gikk i USA. Etter at han kom tilbake til Europa, imponerte han med første- og annenplass i verdenscuprennene i Val Gardena, der utfor og super G sto på programmet. Nå ser det ut som om han er på sporet av en ny topplass i Wengen.

- Vi skal først gjennom superkombinasjonen her fredag. Det kommer jeg til å ta som en fin trening før utforrennet som går søndag, sa Jansrud til NTB torsdag.

Han sa også at han ikke ville spå noe om mulighetene i slalåm som er en viktig del av kombinasjonen.

Neste helg er det fartsfest i Kitzbühel som står på programmet for de beste alpinistene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media