Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i alpint:

Jansrud reiser hjem fra VM

Ønsker å bli frisk.

FERDIG I VM: Kjetil Jansrud reiser hjem etter et mesterskap med forkjølelse.  Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Denis Balibouse
FERDIG I VM: Kjetil Jansrud reiser hjem etter et mesterskap med forkjølelse.  Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Jansrud avslutter VM og reiser hjem, melder Norges presseteam i St Moritz.

- Kjetil reiser hjem i dag. Han ønsker å bli helt frisk og klar til Kvitfjell og resten av sesongen, forteller presseansvarlig Espen Graff.

Jansrud har slitt med forkjølelse hele mesterskapet, men håpet i det lengste å bli klar til en eventuell storslalåm. Nå dropper han altså det.

Jansrud reiser hjem med Norges eneste medalje foreløpig, sølv i super-G. Han måtte avbryte superkombinasjonen etter utfordelen, og siden har han forsøkt å bli frisk.

Jansrud kom inn til sjette beste tid i utfor, men led av voldsomme hostekuler etter at han var nede i målområdet. Det var bare så vidt han klarte å gi noen kommentarer til norske pressefolk mellom hostekulene.

- Det er veldig slitsomt for ham og tar masse krefter og ressurser. Han sliter med det vi kaller rennhoste, som er en hoste som kommer når han anstrenger seg relativt mye, forklarte alpinlege Marc Strauss etterpå.

- Han får den samme behandlingen han har fått hele tiden. Ofte gir den typen hoste han har seg relativt raskt, men i hans situasjon med astma og luftveisinfeksjon som har stått på litt lenge nå, var det bare å gi seg, sa legen videre til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media