Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud sjokkerte i Sverige - slo ut Kristoffersen

I parallellslalåm.

BEST I NORSK DUELL: Kjetil Jansrud (t.v.) slo ut Henrik Kristoffersen. Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050 / NTB Scanpix
BEST I NORSK DUELL: Kjetil Jansrud (t.v.) slo ut Henrik Kristoffersen. Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050 / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud møttes til norsk duell i parallellslalåm i svenske Stockholm i dag. Det var nok ikke så mange som levnet Jansrud store sjansen mot slalåmspesialist Kristoffersen, som nærmest har vært utilnærmelig denne sesongen.

I det første rennet var Kristoffersen uheldig i starten, og tapte mye tid. Det utnyttet fartskjører Jansrud som var tre hundredeler foran sin rival i mål.

I andre runde viste Jansrud storslag, og slo Kristoffersen med 20 hundredeler. Sistnevnte røyk dermed ut allerede i første runde.

- Jeg trodde jeg skulle slå Kjetil, men det var rart å kjøre. Jeg fikk ikke en følelse av noe som helst. Jeg har jo ikke trent på parallellslalåm tidligere, sa Kristoffersen til NRK.

- Det sier litt om hvilken fantastisk skiløper Jansrud er, som klarer å slå ut verdenscupleder i første runde, sier Kjetil André Aamodt til NRK.

Det var lagt opp til at Henrik Kristoffersen ville møte forhåndsfavoritt Marcel Hirscher i finalen dersom begge tok seg hele veien. Nå ligger veien åpen for Hirscher.

Svenskebank I kvartfinalen gikk det ikke like bra for Jansrud i møte med svenske André Myhrer. Foran den avgjørende runda ledet svensken med 50 hundredeler.

- Her fikk han virkelig bank av svensken, mente NRK-kommentator Andreas Toft om Jansrud.

Myhrer kastet nesten bort forspranget i den andre runda etter en liten feil, men endte til slutt 14 hundredeler foran Jansrud. Det betyr at ingen nordmenn er videre til semifinalen.

SLO UT SIN LANDSMANN: Kjetil Jansrud slo ut Henrik Kristoffersen. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SLO UT SIN LANDSMANN: Kjetil Jansrud slo ut Henrik Kristoffersen. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Marcel Hirscher slo til slutt André Myhrer med seks hundredeler i finalen. Stefano Gross ble nummer tre.

Røyk ut Sebastian Foss Solevåg og Jonathan Nordbotten deltok også for Norge. Solevåg røyk ut i første runde mot Stefano Gross.

Nordbotten var på sin side sjanseløs mot forhåndsfavoritt Marcel Hirscher, som vant med hele 41 hundredeler i det første rennet i åpningsrunda. Til slutt var han 39 hundredeler foran nordmannen i mål.

Nina Løseth var eneste norske kvinne på startstreken i Stockholm. Hun gikk videre til semifinalen, og var bare fire hundredeler unna en finaleplass. I stedet gikk svenske Frida Hansdotter videre.

I kampen om tredjeplassen møtte Løseth svenske Maria Pietilä-Holmner. Hjemmehåpet ble for sterk, og Løseth fikk den sure fjerdeplassen. Wendy Holdener vant foran Frida Hansdotter.

- Jeg er fornøyd med egen innsats i dag, sier Løseth til NRK.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram