Kjetil Jansrud nummer fire i Kvitfjell-utforen

Jansrud skrek ut i frustrasjon: - Veldig irriterende

Thomas Dressen vant utforen i Kvitfjell. Beat Feuz og Aksel Lund Svindal fulgte på plassene bak.

FRUSTRERT: Kjetil Jansrud i mål etter verdenscuprennet i utfor herrer på Kvitfjell
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FRUSTRERT: Kjetil Jansrud i mål etter verdenscuprennet i utfor herrer på Kvitfjell Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjetil Jansrud var den store favoritten før verdenscuprennet i utfor i Kvitfjell.

Bakken er å regne som hjemmebane for 32-åringen fra Vinstra, og han hadde vunnet i Kvitfjell seks ganger før dagens løp - tre ganger i henholdsvis super-G og utfor. Det har gitt Jansrud merkelappen «Kongen av Kvitfjell».

- Jeg vil gjerne være den som gjør det best her, og også gjerne befeste den posisjonen sånn at den ikke blir så lett å ta for andre i framtida, tilføyer han.

Men slik gikk det ikke for Jansrud. Han ble nummer fire i utforen. Tyske Thomas Dressen vant foran Beat Feuz og Aksel Lund Svindal.

Skuffet

Jansrud kjørte godt i toppen, men tapte mer og mer tid nedover i bakken. Han ledet lenge, men i mål var han 19 hundredeler bak Feuz. 32-åringen var tydelig skuffet, og skrek ut i frustrasjon, før han ristet på hodet i målområdet.

- Det er veldig irriterende. Det er greit å forstå hvis man ser på kjøringen. Det ble litt rotete, sier Jansrud til NRK.

Han fortsetter:

- Det er ikke mine favorittforhold. Jeg er fornøyd med tidsavstanden, men det er kjipt å bli nummer fire. Jeg er litt fornøyd, men jeg er også skuffet over å bli nummer fire.

VINNER: Thomas Dressen. Foto: NTB Scanpix
VINNER: Thomas Dressen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kniver om utforcupen

Aksel Lund Svindal var først ut av kanonene. 35-åringen trøblet i vinterhogget, og tapte en del tid der. Men den nybakte olympiske utformesteren kjørte godt i bånn og tok ledelsen.

Den beholdt han inntil Beat Feuz kjørte. Sveitseren tok over ledelsen, 9 hundredeler foran Svindal.

40 poeng skilte de to før dagens renn, men nå må Svindal kjøre perfekt i årets siste utforkonkurranse i Åre neste helg for å tukte sveitseren.

- Det er ok, men litt rufsete. Jeg er fornøyd, med tanke på treningene her. Jeg blir kanskje litt overivrig i enkelte partier, sier Svindal til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer