Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud slått av suveren amerikaner: - Jeg er den eneste som henger med

Endte på andreplass i Val Gardena.

ANDREPLASS: Kjetil Jansrud var kommentatorenes eneste håp til å kunne slå Steven Nymans suverene tid i dag. Det greide han ikke, og Jansrud ser ut til å måtte ta til takke med en andreplass i dag. 0.31 sekunder havnet han bak den amerikanske 32-åringen. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
ANDREPLASS: Kjetil Jansrud var kommentatorenes eneste håp til å kunne slå Steven Nymans suverene tid i dag. Det greide han ikke, og Jansrud ser ut til å måtte ta til takke med en andreplass i dag. 0.31 sekunder havnet han bak den amerikanske 32-åringen. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Jansrud (29) var storfavoritt foran dagens utforrenn i Val Gardena, etter å ha vunnet tre av fire fartsrenn så langt denne sesongen.

Etter å ha utklasset alle i utforrennet i Beaver Creek, og andreplassen i Super G-rennet samme sted, hadde Jansrud naturlig nok sterk tro på at han kunne vinne i dag.

- Jeg tar en dag av gangen denne helgen. Jeg har vel en følelse av at jeg kan vinne både utfor og super-G, og det som er klart er at der må jeg være med i teten for å henge med i kampen om sammenlagtcupen, sa Jansrud til NTB.

29-åringen hadde muligheten til å ha full utfor-pott så langt i år, men måtte slå monstertiden til amerikanske Steven Nyman (32) som også kjørte best i treningsrunden onsdag.

Amerikaneren kjørte inn til tiden 1:55.89, og før Jansrud kjørte i dag var det ingen som var i nærheten av tiden hans.

- Eneste som henger med Kjetil Jansrud var desidert nærmest, med tiden 1:56.20. Det gjorde at han var bare 31 hundredeler bak amerikaneren.

Jansrud og Nyman er foreløpig i sin egen klasse i dagens renn. Nestemann på lista, Dominic Paris, kjørte inn hele 1.15 sekunder bak.

- Det er store avstander hele veien i dag, og jeg er den eneste som henger med. Jeg tror vi kan si at løpet mitt i dag er veldig bra, sa Jansrud til NRK.

Han forteller at det var små marginer på flata i toppen av løypa som avgjorde i dag.

MONSTERLØP: Steven Nyman hadde startnummer 7 i dag, og kjørte et løp bare Jansrud var i nærheten av å slå. Amerikaneren vant med 31 hundredeler, og klatret fra tredjeplassen i Beaver Creek. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
MONSTERLØP: Steven Nyman hadde startnummer 7 i dag, og kjørte et løp bare Jansrud var i nærheten av å slå. Amerikaneren vant med 31 hundredeler, og klatret fra tredjeplassen i Beaver Creek. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer

- De små hundredelene mister jeg på flata på toppen. I dag tapte jeg tre tideler der oppe, og det er ikke bra nok. Jeg er storfornøyd med løpet. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, og jeg kan ikke sitte og deppe over andreplasser, sier Jansrud.

Den andre nordmannen som deltok i dagens utforrenn i Val Gardena, Aleksander Aamodt Kilde (22), greide ikke å fullføre.

Kjører for seier Nå ser han fremover til Super-G-rennet i morgen.

- Jeg stiller til start for å vinne i morgen, sier han.

Jansrud har nå tre seire og to andreplasser i de fem første fartsrennene i år, og har tatt over ledelsen sammenlagt i verdenscupen.

Det er imidlertid før storslalåmrennet i Alta Badia på søndag og slalomrennet i Madonna di Campiglio på mandag, der foreløpig verdenscuptoer Marcel Hirscher kan ta innpå igjen.

Kjetil Jansrud er en av kandidatene til folkets idrettspris. Avstemningen stenger lørdag klokken 00.00.