Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud slo i frustrasjon etter at løpet ble spolert: - Irriterende

Kjetil Jansrud sleit seg ned den legendariske utforløypa i Kitzbuhel.

IRRITERT: Kjetil Jansrud i målområdet. Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: Kjetil Jansrud i målområdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Det er større enn å vinne VM- eller OL, sa NRK-ekspert Marius Arnesen.

Og dermed var lista lagt til dagens utfor i legendariske Kitzbühel.

Verdensliten skulle måle krefter i løypa som blir beskrevet som en perfekt miks av stor fart, luftige svev, dramatikk, skrekk og frykt.

Jansrud bommet

Aksel Lund Svindal er ute resten av sesongen, og dermed var det Kjetil Jansrud som var Norges store håp.

Og ut fra start var 31-åringen aggressiv og god. Halvveis så det ut som han skulle være med å kjempe om en toppplassering.

Så gikk det galt.

Først gjorde han at et par småfeil i midtpartiet, før han ikke hang med ut over kanten til skråkjøringen.

Dermed var løpet spolert. Jansrud var svært frustrert og banket stavene i snøen i målområdet flere ganger før han serverte et realt brøl.

- Det blir for mange feil, konstaterte NRK-ekspert Marius Arnesen på direkten.

Selv sier Jansrud følgende til NRK:

- Det var rotete overalt. Jeg får ikke med meg mye fart og har et par blundere underveis. Jeg taper mye tid på det. Det er noe underliggende her, som ikke bare har med feilene å gjøre. Det er vanskelig å analysere. Jeg er i god form, men det flyter ikke som tidligere. Irriterende at det skjer i Kitzbuhel.

Kanonløp

Aleksander Aamodt Kilde var neste nordmann ut på startnummer 19, men heller ikke 24-åringen fra Bærum greide å imponere.

Han kjørte inn til en foreløpig 13.plass, 1,82 sekunder bak Paris.

- Jeg merket at det ikke fungerte i første port. Når du sklir i første porten er du sjanseløs. Det er en dårlig dag for oss i dag, sa Aamodt Kilde til NRK.

Imponerte

En som gjorde sakene meget bra i dagens utfor, var Adrian Smiseth Sejersted. Han kjørte inn til en sterk 15.-plass, og ble med det beste nordmann.

Til NTB sier han:

- Jeg skal ikke nekte for at det var virkelig deilig å få en skikkelig revansj for nedturen og utkjøringen i fredagens renn.

Verdenscupdebuten i den fryktede bakken ble dermed noe han kommer til å huske lenge:

- Jeg hadde vel kanskje drømt om at det skulle være mulig å kopiere 14.-plassen fra treningen, men for å være ærlig, så trodde jeg vel ikke helt på at det skulle gå, sier Smiseth Sejersted til NTB.

Domink Parisvant renner foran den franske duoen Valentin Moine Giraud og Johan Clarey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling