Jansrud slo Svindal med 43 hundredeler

Vant NM-gull i storslalåm.

NM-GULL: Kjetil Jansrud vant NM-gull i storslalåm lørdag. Han var best i begge omganger. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix.
NM-GULL: Kjetil Jansrud vant NM-gull i storslalåm lørdag. Han var best i begge omganger. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud slo Aksel Lund Svindal for andre gang på en uke i alpin-NM. I lørdagens storslalåm var han best i begge omganger og tok gull under perfekte forhold. I mål var han 43 hundredeler foran sin hovedrival Svindal, som tok sølv. - Jeg må si meg veldig godt fornøyd med kjøringen. Dette er også mitt beste NM noensinne, sa Jansrud. I NM i storslalåm i Narvik i fjor ble han norsk mester for første gang i karrieren. Denne uka har han gull i både super-G og i storslalåm. Søndag avsluttes norgesmesterskapet på Trysil med slalåm. Aksel Lund Svindal var misfornøyd med kjøringen i 1. omgang. I finaleomgangen kjørte han seg opp fra fjerde- til annenplass, men var 43 hundredeler fra seier. - Jeg fikk det til bedre i 2. omgang. Dette er et greit resultat, mente Svindal. Svindal-skade Han har fått med seg to annenplasser i NM i år. Begge gangene er han blitt slått av Jansrud, men måtte også se tirsdagens superkombinasjon fra sidelinjen etter at han ledet etter utfordelen. Svindal tråkket nemlig over under fotballtrening med alpinguttene mandag. - Jeg kjente litt til skaden under kjøringen i dag, men jeg tapte ikke noe på det. Uansett vurderer jeg å stå over søndagens slalåmrenn. Jeg vil ikke ta noen sjanser, sa Lund Svindal. Forholdene var perfekte for storslalåm i Trysil lørdag. Rundt 1000 tilskuere møtte opp for å se alpinstjernene i aksjon. De fikk god underholdning. Truls Ove Karlsen var bare hundredelen etter Jansrud etter 1. omgang, men endte på tredjeplass. Karlsen var skuffet over kjøringen i finaleomgangen hvor han til slutt var 63 hundredeler bak vinneren. Nytt Sejersted-gull Lotte Smiseth Sejersted har hatt en sterk sesong, og lørdag ettermiddag ble hun norgesmester i kvinnenes storslalåmrenn. Hun tok sitt fjerde strake NM-gull på fire øvelser. Søndag kan hun ta det femte når alpin-NM avsluttes med slalåm. Sejersted ledet etter første omgang og leverte varene også i andre halvdel. Chloe Margrethe Fausa tok andreplassen, mens Ragnhild Mowinckel ble nummer tre. Fausa og Mowinckel var henholdsvis 0,89 og 1,13 sekund bak gullgrossisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer