DISKET: Kjetil Jansrud var raskest på torsdagens utfortrening. Fredag gjorde han stor feil og holdt på å kjøre ut. Han kjørte dessuten utenom en port og ble diskvalifisert. Foto: EPA/EXPA/JOHANN GRODER
DISKET: Kjetil Jansrud var raskest på torsdagens utfortrening. Fredag gjorde han stor feil og holdt på å kjøre ut. Han kjørte dessuten utenom en port og ble diskvalifisert. Foto: EPA/EXPA/JOHANN GRODERVis mer

Jansrud slo ut ei tann i treningsomgang

Ingen god gjennomkjøring.

Kjetil Jansrud holdt på å falle under fredagens treningsomgang i utfor og slo ut en tann da han i bestrebelsen på å holde seg på beina fikk kneet opp i ansiktet.

Jansrud var raskest på torsdagens utfortrening i Saalbach. Fredag gjorde han en stor feil og holdt på å kjøre ut. Han kjørte dessuten utenom en port og ble diskvalifisert.

Ifølge nyhetsbyrået DPA kostet nedfarten ham en tann da han under utførelsen av C-momenter for å holde seg på skiene traff seg selv med kneet.

Det var østerrikeren Max Franz som noterte den beste tiden fredag. Han var 0,54 sekunder foran landsmannen Georg Streitberger.

Aleksander Aamodt Kilde imponerte da han med startnummer 61 kjørte inn til den 12. beste tiden, 1,72 sekund bak Franz. En rekke løpere kjørte feil i den vanskelige løypa, og etter diskvalifikasjoner var Kilde oppe på 8.-plass.

Jansrud kjørte tross feilen ned resten av traseen og var 6,18 sekunder bak Franz i mål. Det var den tredje svakeste tiden av de 59 som kjørte til mål.

Verdenscuprennet i utfor kjøres lørdag, mens det er super-G i Saalbach søndag.

(NTB)