Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjetil Jansrud tapet hånda, men lyktes ikke

Jansrud tok seg til den tapede hånda rett etter målgang

SMERTEFULLT: Kjetil Jansrud hadde tydelig vondt i sin skadde hånd etter målgang i Åre. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRE/OSLO (Dagbladet): Kjetil Jansrud måtte operere venstrehånda etter en ulykke under trening i Kitzbühel bare to uker før alpin-VM i Åre.

For å gi seg best mulige sjanser til å rekke VM, opererte Jansrud inn en stålplate i hånda. Dager før VM begynte var hånda fortsatt hoven og medtatt.

Seint i går kveld tok han avgjørelsen om at han skulle starte dagens super G i VM, til tross for skaden.

NYOPERERT: Kjetil Jansruds venstrehånd. Foto: Cornelius Poppe/ NTB Scanpix
NYOPERERT: Kjetil Jansruds venstrehånd. Foto: Cornelius Poppe/ NTB Scanpix Vis mer

Jansrud tapet staven fast til hansken, og ga VM-løpet en ordentlig sjanse.

- Den største utfordringen blir det mentale. Jeg kan ikke la det påvirke meg når jeg kjører. Det er fortsatt smertefullt, og hvis jeg skulle hekte armen i en port eller gjøre noe dumt, så er det mindre bra for hånda. Det å kunne ta risiko og å tørre blir en utfordring, sa Jansrud til Dagbladet før løpet.

Det gikk ikke spesielt bra, verken i bakken, eller med hånda.

- Det var vanskelig, men jeg må jo prøve, da. Jeg følte jeg prøvde bra, men vi sliter alle sammen i dag. Det er lenge siden jeg har sett et renn der vi som lag har vært så langt unna. Et eller annet er det, sier Jansrud i målområdet etter rennet.

Flere feil nedover løypa gjorde Jansrud sjanseløs på en topp-plassering. At han heller ikke staket ut med venstrehånda i starten gjorde ikke sakene bedre, selv om han tidsmessig ikke lå så verst an i begynnelsen av løpet.

- Jeg kjører bare ikke bra nok, rett og slett. Jeg gjør for mange feil, sier Jansrud til Dagbladet.

Men rett etter målgang, 1.18 bak lederen Dominik Paris, tok han seg til hånda og hadde tydelige smerter. Kjetil Jansrud bøyde seg langt ned mot bakken mens han holdt seg til hånda.

- Det begynte å smerte litt da jeg kom i mål, men det er bare fordi adrenalinet er på vei ut av kroppen når man kommer i mål. Det er ikke noe mer enn at det går helt fint, tror jeg, sier Jansrud, og legger til at det ikke hindret ham underveis i løpet.

RETT I PORTEN: Lindsey Vonn mister balansen og havner rett i sikkerhetsnettet. Hun kjører et av karrierens siste renn og avslutter etter VM i Åre. Video: NRK Vis mer

I minuttene etterpå brukte han ikke hånda til noen verdens ting i målområdet. Det gjorde han heller ikke ut fra start.

- Det ser jo litt rart ut, smiler Jansrud, og sier det samme som Alexander Aamodt Kilde om det de norske gutta gjorde feil i dag.

- Det gikk så vanvittig fort. Jeg ble egentlig litt sånn baksetesjåfør i dag, i stedet for å finne rytmen ble jeg stående og ta imot slagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!