Jansrud tror kompisen kommer tilbake: - Han vet hva som skal til

Svindal langtidsskadet.

ET TAP: I dag ble det klart at Aksel Lund Svindal er ute med en røket akillessene, og blir borte fra alpinbakkene i lengre tid. Kjetil Jansrud tror likevel lagkameraten kommer tilbake. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ET TAP: I dag ble det klart at Aksel Lund Svindal er ute med en røket akillessene, og blir borte fra alpinbakkene i lengre tid. Kjetil Jansrud tror likevel lagkameraten kommer tilbake. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Aksel Lund Svindal røk akillessenen under barmarkstrening i Sölden i går.

Lagkamerat, konkurent og kompis Kjetil Jansrud sier til Dagbladet at det var tunge nyheter de fikk sent i går kveld, men at han likevel tror Svindal kommer tilbake.

- Jeg tror han vet hva det dreier seg om. Han har opplevd det selv og vet hva som skal til. Jeg tipper han fikser det helt fint selv. Men det er veldig spesielt å gå over i en sånn hverdag hvor man er alene om alt. Det er ikke gøy, sier Jansrud.

Skaden kom da alpingutta lekte litt med ball etter en joggetur. Plutselig tar Svindal seg til hælen, før han hinker over til det medisinske apparatet.

- Det var veldig rolig og udramatisk - bare litt ballspill og lek. Han tok to skritt fram, og så hørte jeg en lyd som om han sparka i sitt eget bein. Han forsvant med det medisinske personalet, og vi hørte ikke noe mer før i går kveld, sier han.

Landslagslege, Marc Jacob Strauss, sier at det etter alle solemerker er tre-fire måneder til Svindal igjen kan ta på seg skiene. Selv ikke da kan han trene intensivt.

Likevel er prognosene for denne typen skader gode - i alle fall med tanke på å komme tilbake for fullt.

- Ja, det er gode prognoser, uten at jeg er en ekspert. Men det tar ikke vekk faktumet at det kommer til å ta tid, sier Jansrud.

Med Svindal ute, vil mye av prestasjonspresset falle på skuldrene til Jansrud - i alle fall i fartsdisiplinene. Han forteller at det ikke er noe han har rukket å kjenne så mye på, men er klar over at det kommer.

- Det vil nok være litt mer press. På en annen måte er det individuell idrett. Man kjører for seg selv, men vi mister en mann som har levert stabilt i ti år. Det kommer nok til å merkes. Mer ansvar for oss andre å levere. Det er bare faktum, sier han.