Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud:

Jansrud usikker på om Svindal fortsetter

32-åringen håper de får kjøre sammen minst ett år til, men har forståelse for at motivasjonen kan få seg en knekk med smerter i kroppen.

HÅPER Å HA MED LAGKAMERATEN VIDERE: Kjetil Jansrud legger ikke skjul på at det er viktig både for ham og laget at Aksel Lund Svindal blir med videre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HÅPER Å HA MED LAGKAMERATEN VIDERE: Kjetil Jansrud legger ikke skjul på at det er viktig både for ham og laget at Aksel Lund Svindal blir med videre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har i lengre tid slitt med det ene kneet, og har vært ute av verdenscupsirkuset i lengre perioder de siste to årene. Sportssjef Claus Ryste bekreftet tidlig i april at Svindal fortsatt er en del av landslaget og blir med en sesong til.

Det samme gjorde landslagstrener Christian Mitter.

LAGKOMPIER OG KONKURRENTER: Aksel Lund Svindal trakk det lengste strået i årets Super-G-renn i Kitzbühel. Jansrud vant til slutt Super-G-cupen sammenlagt. Foto: Johann Groder/AFP
LAGKOMPIER OG KONKURRENTER: Aksel Lund Svindal trakk det lengste strået i årets Super-G-renn i Kitzbühel. Jansrud vant til slutt Super-G-cupen sammenlagt. Foto: Johann Groder/AFP Vis mer

Selv om lagkamerat Kjetil Jansrud er krystallklar på at han vil ha med Lund Svindal videre, sier han at han likevel har forståelse for at beslutningen kan endres inn mot vinteren.

- Det er utrolig viktig for laget at han signaliserer at han blir med videre, og jeg håper vi får kjøre sammen minst ett år til. Likevel sier jeg det med et lite forbehold om hvordan ting utvikler seg, sier Jansrud til Dagbladet.

Han utdyper:

- Det er ingen garantier for hva som kommer til å skje med Aksel. Den beslutningen som er tatt har vært gjort på administrativt nivå. Han er tatt ut på laget, og alt er i orden på det området, sier Jansrud.

- Ikke gøy å kjøre

Jansrud presiserer at han skjønner om smertene gjør at Lund Svindals motivasjon har fått seg en knekk.

- Jeg vet han har slitt litt med smerter i kneet, og forståelig nok synes han det er litt mindre morsomt å kjøre på ski med det. Det er ikke gøy å kjøre med smerter. Det har jeg tidligere erfaringer med selv, sier han.

- Kjenner jeg Aksel rett, så får vi nesten bare vente og se hva som skjer til høsten, sier Jansrud om lagkompisen.

- Stafettpinnen videre

Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud begynner å bli godt oppi åra for idrettsutøvere å regne, og Jansrud innrømmer at det er en rar følelse at det snart nærmer seg slutten for de to på toppen av alpintsirkuset.

- Her i Norge har vi vært bortskjemte med at vi alltid har hatt noen oppe i toppen på alpintsiden. Vi fikk på en måte tildelt en kulturstafettpinne i sin tid, og man har alltid visst at slutten ville komme, og at den stafettpinnen skal leveres videre til noen en gang.

- Men når man nå plutselig har begynt å merke at det nærmer seg, da er det litt rart. Jeg håper inderlig at det i alle fall blir ett år til med fullt lag, sier Jansrud.

Vil ikke spekulere

Kommunikasjonsansvarlig for alpint i skiforbundet, Espen Graff, skriver i en SMS til Dagbladet at han ikke vil spekulere i Aksel Lund Svindals videre karriere, og at forbundet forholder seg til at han er en del av landslaget.

- Jeg ønsker ikke å spekulere i Aksels videre karriere. Vi forholder oss til at han er en del av landslaget og det er vi glade for, heter det i SMSen.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i direkte kontakt med Aksel Lund Svindal onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer