HEVET SEG: Kjetil Jansrud hevet prestasjonene i utfor i Wengen, men det holdt ikke til en pallplass. REUTERS/Denis Balibouse
HEVET SEG: Kjetil Jansrud hevet prestasjonene i utfor i Wengen, men det holdt ikke til en pallplass. REUTERS/Denis BalibouseVis mer

Jansrud utenfor pallen i Wengen

Nordmannen havnet for langt bak i slalåm og klarte ikke å redde inn en pallplass i kombinasjon. Han endte på sjuendeplass.

Jansrud hadde 2,59 sekunder å ta igjen på ledende Marco Schwarz etter slalåmdelen og i utfordelen bet ikke overraskende Vinstra-gutten godt fra seg.

33-åringen kjørte inn til femte beste tid og klatret på listene fra sin 13.-plass etter slalåmomgangen. Til slutt var Norges bestemann slått av vinneren Marco Schwartz fra Østerrike med 1,87 sekunder.

Schwarz ledet også etter slalåmdelen.

Franskmennene Victor Muffat-Jeandet og Alexis Pintaurault fulgte nærmest den østerrikske seierherren. De var slått med henholdsvis 0,42 og 1,12 sekunder.

For fartskjører Aleksander Aamodt Kilde stoppet superkombinasjonen tidlig. Før rennet sa Kilde til TV 2 at planen var å kjøre en stabil og god slalåm, og så «gunne på» i utfor. Det siste fikk han ikke mulighet til, for 26-åringen kjørte ut tidlig i løypa.

– Det ble en kort affære. Hekt, det hører litt hjemme det i slalåmdelen, etter hva jeg har forstått, sa Kilde.

Sebastian Foss Solevåg ble den andre nordmannen som kjørte utfordelen. Teknikkspesialisten fant aldri rytmen i slalåm og kom i mål på 17.-plass, 2,98 bak Schwarz. I utfordelen tapte han ikke overraskende terreng til de beste og falt en god del plasser nedover resultatlista.