Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud vant i utforåpningen

- Det var deilig.

 TIL TOPPS:  Kjetil Jansrud vant utforrennet i Lake Louise. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTON/NTB Scanpix.
TIL TOPPS: Kjetil Jansrud vant utforrennet i Lake Louise. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTON/NTB Scanpix. Vis mer

Kjetil Jansrud vant sesongens første utforrenn i canadiske Lake Louise lørdag. Det var hans første verdenscupseier på utenlandsk jord.

Nordmannen var 14 hundredeler foran franske Guillermo Fayed og kanadiske Manuel Osborne-Paradis i mål.

- Det var deilig. Ikke et spektakulært løp, men samtidig gjorde jeg ingen feil. Det er litt greit å vinne utenfor Kvitfjell, selv om jeg ikke har tenkt så mye på det, sa Jansrud til NTB.

Han vant super-G-løpet på Kvitfjell i 2012, før han vant både utfor og super-G i samme fjell og bakke i februar og mars sist vinter. Lørdag tok han sin fjerde verdenscupseier da han banket alle i utforrennet i Lake Louise.

Nordmannen, som har vært best av alle på trening, satte utfor som nummer 19. Nedover i bakken lå han hårfint bak ledende Dominik Paris fra Italia, men inn mot mål var Jansrud suveren og tok ledelsen.

Av i alt 65 startende knyttet spenningen seg til de cirka ti i etterkant av Jansrud. Osborne-Paradis hadde vært nest best på trening, mens flere andre kunne slå til i konkurranse. Den første som virkelig truet Jansrud ble Fayed.

Han passerte så vidt bak nordmannen nedover, før han suste inn 0,14 sekunder bak. Hjemmehåpet Osborne-Paradis passerte bak Jansrud hele veien nedover, men ved nest siste passering var han bare 0,08 sekund bak.

Farten til canadieren var mye større en Jansruds, men likevel var han 0,14 bak i mål. Flere utøvere står igjen på toppen, deriblant Aleksander Aamodt Kilde med startnummer 61, men sjansene er mikroskopiske for at noen kan tukte Jansrud.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling