TOK KULA: Kjetil Jansrud gjorde alt rett og sikret sammenlagtseieren i utforcupen onsdag. Foto: REUTERS/Robert Pratta
TOK KULA: Kjetil Jansrud gjorde alt rett og sikret sammenlagtseieren i utforcupen onsdag. Foto: REUTERS/Robert PrattaVis mer

Jansrud vant utforcupen sammenlagt

Tok sesongens sjuende verdenscupseier.

(Dagbladet): Kjetil Jansrud sikret i dag beviset på at han har vært verdens beste utforkjører denne sesongen.

29-åringen fra Vinsta var før dagens utforrenn - det siste i årets sesong - 20 poeng foran østerrikske Hannes Reichelt. Alt som skulle til for å sikre den gjeve kula var å havne foran østerrikeren på resultatlista.

Etter at det gikk hakket for seint for Reichelt lå alt i Jansruds hender to startnummer senere. Jansrud gjorde alt rett og ingen feil ned utfortraseen i Meribel. 29-åringen sikret utforkula, og tok samtidig sesongens sjuende verdenscupseier.

- Fantastisk Dermed er det en norsk alpinist som for tredje år på rad stikker av med sammenlagttrofeet i både super-G og utfor. Aksel Lund Svindal har gjort det de to foregående sesongene.

- Det er fantastisk. Jeg visste Hannes jaktet bak, og dette er det første løpet der jeg har følt presset denne sesongen og vært litt nervøs. Det er en fantastisk følelse, sier Jansrud i FIS-intervjuet.

- Å vinne både kula og løpet, det er ganske flott. Dette skal jeg nyte. Jeg er glad og lettet.

- Jeg var helt gele i beina da jeg kom i mål og skjønte at det hadde gått. Å ta både seier og utforkula, fy fader så herlig, fortsetter Jansrud overfor NRK.

Seks verdenscupseire Norske alpintentusiaster fikk et slag i trynet foran årets sesong da Aksel Lund Svindal pådro seg en skade som gjorde at han mistet store deler av sesongen.

Men hva gjorde vel det når Kjetil Jansrud sto fram umiddelbart og så til de grader fylte Norges største alpintstjernes sko.

Nå som sesongen ebber mot slutten, kan Kjetil Jansrud se tilbake på seks verdenscupseire og et VM-sølv. Med super-G-seieren i Kvitfjell forrige helg, kunne han sikre seg sammenlagtseieren i den disiplinen.

29-åringen har fortsatt også en liten mulighet til å vinne alpint-verdenscupen sammenlagt. Slalåmspesialist Marcel Hirscher har 64 poeng ned til Jansrud, og er langt fra skråsikker på at han sikrer trofeet, selv om mye tyder på det. Det skal også kjøres super-G i morgen, der har Jansrud muligheten til å ta en ny seier og nye verdenscuppoeng.