Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jansrud ville dele gullkaka helt likt mellom alle hjelperne

Hyllet med kort fest på kombinertguttas OL-hotell.

FEIRET: Kjetil Jansrud fikk seg ei flaggkake på et hotell i Rosa Khutor, før han måtte haste ned til Sotsji sentrum for å ta imot gullmedaljen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FEIRET: Kjetil Jansrud fikk seg ei flaggkake på et hotell i Rosa Khutor, før han måtte haste ned til Sotsji sentrum for å ta imot gullmedaljen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Hele teamet, et stort antall pressefolk og kombinertlandslaget var samlet for å hylle gullvinner Kjetil Jansrud da alpinlandslaget lånte Magnus Moan og co. sitt hotell i ettermiddag.

Kakebakerne hadde smelt sammen en flott flaggkake, som Jansrud helst ville dedisere til lagkamerater og støtteapparat.

- Jeg har et fantastisk team, dette er en teamseier, så vi skal ta kaka sammen, sier Jansrud.

- Dette er like mye deres fortjeneste som min, så vi nyter denne sammen. Det ser helt nydelig ut. Alle får like store stykker, sier gullvinneren med et smil.

- Er du ikke litt beskjeden nå, det er du som har tatt gullet?, ville noen vite.

- Det er jeg som har tatt medaljen, men de rundt her får ikke gleden av å stå på pallen der. Nå kan de få dele æren her i stedet, sier Jansrud.

Han kjørte ned til et suverent OL-gull i super-G, og har blitt skrytt av og gratulert av alle etterpå. Populære Jansrud har fått mange tilbakemeldinger, men det har ikke blitt tid til å kjenne ordentlig på mesterfølelsen.

- Det er veldig mye som skal håndteres på en gang, så jeg ect ikke om det helt har sunket inn slik dere vil det skal synke innm sier han.

- Hva minnes du mest fra dagen?

- Det å krysse mållinjen. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være et halvsekund foran, men det er en følelse man må sette pris på som idrettsutøver, sier Jansrud, som har hatt for mange gratulasjoner til å kunne trekke fram noen spesielt.

- Det er veldig hyggelig. Jeg har gjennom mange år fått gratulere mine konkurrenter, så nå smaker det godt å få den i retur. De er kommet fra overalt, fra hjemme og ute, og alle betyr veldig mye. Jeg fikk snakket med mamma og pappa, og det er vel høydepunktet så langt. Det ble få ord, men mange følelser, sier Jansrud.

Så satte han seg i bilen for å kjøre ned til kysten, der han skal få gullmedaljen rundt halsen i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!