Kjetil Jansrud skadet seg på trening

Jansruds tidsdrama. VM fortsatt i fare

Onsdag starter øvelsen Kjetil Jansrud har størst forhåpninger til, men VM er fortsatt i fare. 33-åringen har dårlig tid.

OPTIMIST: Kjetil Jansrud greier alltid å finne lyspunkter, og det gjør også teamet som jobber med å få ham klar til VM-start. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPTIMIST: Kjetil Jansrud greier alltid å finne lyspunkter, og det gjør også teamet som jobber med å få ham klar til VM-start. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Det er alvor i de kalde vindkastene i Åre. I en av de mange bakkene som breier seg ut over fjellsidene i det lille tettstedet, kjemper Kjetil Jansrud i tidspress for å rekke VM.

Og spesielt grenen han har prestert best i de siste åra, super-G, kommer farlig fort. Han har vunnet sammenlagtkula tre av de fire siste åra, har gull og sølv fra OL og har levert klart best der i årets verdenscup.

Men VM-gullet mangler.

Og det er fortsatt ikke klart hvordan VM blir for Jansrud i år heller.

Skadet

Grunnen er et fall på en trening før utforrennet i Kitzbühel 22. januar. Der brakk han to fingre og måtte gjennom en operasjon. Selve bruddet var under håndbaken. Jansrud viste fram en forslått og hoven hånd som var gul og blå til pressen i Kitzbühel.

- Hånda er veldig mye bedre enn den var for ei uke siden. Det er veldig store framskritt egentlig, sier Jansrud til NRK etter søndagens trening i Åre.

Men uansett om han starter eller ei, blir teamet nødt til å tenke kreativt. En av løsningen de ser på er tape hånda. Det bekrefter også Jansrud selv til NRK:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer