MÅ KUTTE: På grunn av kraftig kritikk rundt pengebruken har den japanske regjeringen bedt om at man må vurdere endringer i byggeplanene. Foto:  REUTERS/Thomas Peter
MÅ KUTTE: På grunn av kraftig kritikk rundt pengebruken har den japanske regjeringen bedt om at man må vurdere endringer i byggeplanene. Foto: REUTERS/Thomas PeterVis mer

Japan må redusere pengebruken foran OL

Må vurdere endringer i byggeplanene.

På grunn av kraftig kritikk rundt pengebruken har den japanske regjeringen bedt om at man må vurdere endringer i byggeplanene.

Det er spesielt i byggingen av det nye OL-stadionet hvor det har vært en kraftig budsjettsprekk. Man har bedt OL-arrangørene om kanskje å gjøre endringer på det arkitektoniske eller eventuelt forlenge byggetiden for å spare mest mulig, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Kostnadsrammen for det nye OL-stadionet i den japanske hovedstaden var først satt til 11,3 milliarder kroner (1,2 milliarder euro) ved byggestarten i oktober, men i løpet av de ni månedene som har gått har summen steget til nærmere 17 milliarder kroner (1,8 milliarder euro).

Det første mesterskapet som er planlagt på den nye OL-stadionet vil være rugby-VM i 2019.

Tokyo var også arrangør av sommer-OL i 1964.

(NTB)