Japan på hodet

HAKUBA (NTB): Japan gikk av hengslene da landets hoppstoltheter endelig lyktes i OL-sammenheng igjen. Kazuyoshi Funaki (22) straffet alle med sitt siste svev, og etter et kjapt jurymøte fikk også hyperpopulære Masahiko Harada bronsen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han hoppet så langt, mange mente lenger enn de 136,5 meter som til slutt ble offisielt etter videogranskning, at han var utenfor rekkevidden til det eletroniske måleanlegget.

Det er 26 år siden de vågale japanerne sist sikret OL-gull i hoppbakken. I Sapporo vant Yukio Kasaya i 70-metersbakken. Siden da har nedturene vært mange.

Lang tid

Titalls tv-team måtte vente lenge på den japanske duoen. De slet hardt med å avgi dopingprøve, men kom til slutt endelig ut. Da var det kaos av beste merke, og hoppene ble vist om og om igjen på japansk tv utover kvelden.

Presset på hjemmeutøverne har vært emormt foran OL, og trykket verst på hopperne som langt på vei styrer alt i verdenscupen.

Derfor gjorde lettelsen og gleden at medaljevinnerne fortsatte å fly også i timene etter triumfen.

- Et perfekt hopp. Jeg er veldig stolt, sa Funaki etter det andre hoppet.

To sprakk

Da seieren endelig var et faktum gikk det fullstendig over styr for de nesten 50 000 tilskuerne og hopperne selv. Harada kastet seg over Funaki og rullet rundt nede på sletta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer