Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japan på hodet

HAKUBA (NTB): Japan gikk av hengslene da landets hoppstoltheter endelig lyktes i OL-sammenheng igjen. Kazuyoshi Funaki (22) straffet alle med sitt siste svev, og etter et kjapt jurymøte fikk også hyperpopulære Masahiko Harada bronsen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han hoppet så langt, mange mente lenger enn de 136,5 meter som til slutt ble offisielt etter videogranskning, at han var utenfor rekkevidden til det eletroniske måleanlegget.

Det er 26 år siden de vågale japanerne sist sikret OL-gull i hoppbakken. I Sapporo vant Yukio Kasaya i 70-metersbakken. Siden da har nedturene vært mange.

Lang tid

Titalls tv-team måtte vente lenge på den japanske duoen. De slet hardt med å avgi dopingprøve, men kom til slutt endelig ut. Da var det kaos av beste merke, og hoppene ble vist om og om igjen på japansk tv utover kvelden.

Presset på hjemmeutøverne har vært emormt foran OL, og trykket verst på hopperne som langt på vei styrer alt i verdenscupen.

Derfor gjorde lettelsen og gleden at medaljevinnerne fortsatte å fly også i timene etter triumfen.

- Et perfekt hopp. Jeg er veldig stolt, sa Funaki etter det andre hoppet.

To sprakk

Da seieren endelig var et faktum gikk det fullstendig over styr for de nesten 50 000 tilskuerne og hopperne selv. Harada kastet seg over Funaki og rullet rundt nede på sletta.

Andreas Wiedhölzl maktet ikke presset som sistemann i rennet. Østerrikeren, som vant i Sapporo i forrige uke, falt ned altfor tidlig og gikk inn et tidel bak Harada. Takanobu Okabe klarte ikke å forsvare sin andreplass.

Dermed var det folkets menn som inntok seierspallen for Japan. Funaki leder verdenscupen mens Harada er den aller mest populære av de to. Selv etter at Funakis seier var klar, ropte mange tusen på tribunene Haradas navn.

I HUNDRE:</B> Japanerne som var til stede under hopprennet i natt, var i ekstaste da Harada og Funaki hoppet inn til henholdsvis bronse og gull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!