Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japan sjokkerte Uruguay

Koji Miyoshi ga Japan ledelsen to ganger i 2–2 kampen mot Uruguay torsdag i Copa America. Uruguay reddet ett poeng etter mål av Luis Suárez og José Giménez.

FRUSTRERT: Uruguay-stjerna Luis Suarez. Foto: AP Photo/Edison Vara
FRUSTRERT: Uruguay-stjerna Luis Suarez. Foto: AP Photo/Edison Vara Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 0-4-tapet i Japans åpningskamp mot Chile og Uruguays 4–0 seier over Ecuador i den andre åpningskampen i gruppe C, var det ikke helt ventet at Japan skulle ta føringen på Arena do Grêmio torsdag.

Men Koji Miyoshi ordnet 1-0-ledelse etter 25 minutters spill og en pen målgivende pasning fra Gaku Shibasaki. Seks minutter etterpå fikk Uruguay en straffe, etter en svært omdiskutert avgjørelse. Naomichi Ueda forsøkte å blokkere ballen og var i kontakt med Edinson Cavani, og etter VAR-vurdering fikk Uruguay innvilget straffe for forseelsen. Barcelona-spiss Luis Suárez satte den i nettet.

Begge lag hadde flere sjanser, men det var først i andre omgang at Japan igjen skulle klare å score. Igjen var det Miyoshi som var siste mann på bakken, et knapt kvarter ut i omgangen.

Uruguay la mer press på, og i 67. minutt nikket Jose Giménez ballen inn etter assist fra Nicolás Lodeiro.

Tross flere muligheter og at de hadde ballen mesteparten av tiden, klarte ikke Uruguay å score igjen. Dermed mislyktes de i å sikre seg de tre poengene som ville garantert avansement videre fra gruppespillet.

I den andre kampen i gruppe Cs andre runde skal Chile møte Ecuador fredag, lokal tid.

De siste kampene i gruppa spilles mandag, lokal tid: Uruguay møter Chile og Ecuador møte Japan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!