SELVTILLIT: Japans trener Norio Sasaki sparer ikke på kruttet før semifinalen mot England. Treneren er sikker på at Japan vinner og møter USA i finalen. Foto: AFP PHOTO / GEOFF ROBINS / NTB Scanpix
SELVTILLIT: Japans trener Norio Sasaki sparer ikke på kruttet før semifinalen mot England. Treneren er sikker på at Japan vinner og møter USA i finalen. Foto: AFP PHOTO / GEOFF ROBINS / NTB ScanpixVis mer

Japan skråsikre på at de slår England og går til finalen

- Jeg tror ikke vi kommer til å tape i dette mesterskapet.

VM-semifinalen mellom Japan og England blir alt annet enn spennende, tror Norio Sasaki. Den japanske landslagssjefen mener spillerne sine er helt overlegne.

- De japanske spillerne er mentalt sterke og har tekniske ferdigheter til å score mange mål. Vi vil definitivt dra tilbake til Vancouver for å spille finale, sier Sasaki.

57-åringen struttet av selvtillit da han møtte pressen i forkant av torsdagens semifinale mot overraskelseslaget England. Treneren, som ledet Japan til VM-gull i 2011, har aldri vært med på å slå det engelske laget, men tror den lille «forbannelsen» blir brutt på kunstgresset i Edmonton.

- Jeg tror ikke vi kommer til å tape i dette mesterskapet, sier han og legger til:

- De japanske spillerne er overlegne.

Erter England-treneren Den regjerende verdensmesteren herjet i gruppespillet og vant greit både åttedels- og kvartfinalen mot henholdsvis Nederland og Australia.

Nå er Mark Sampsons England-lag neste hinder før en eventuell finale mot USA.

- Jeg tror ikke de engelske spillerne deres har selvtillit, men det virker som om treneren deres har det, ler Sasaki.

- Ødelagt festen England har forbløffet mange i mesterskapet i Canada. Etter at de ga de norske jentene en sur VM-exit allerede i åttedelsfinalen, toppet de det hele ved å slå vertsnasjonen 2-1 i kvartfinalen.

- Vi har ødelagt festen litt, men vi er her for å bli, sier Sampson.

Han hevder England har en fordel av å være «tilbakelente» og «kule».

- Spillerne er avslappede og fokuserte på å gjøre en fantastisk kamp, konkluderer treneren.

Semifinalen mellom Japan og England spilles klokken 01.00 natt til torsdag, norsk tid.

(NTB)