BILLIGE VÅPEN: Japans trener har gitt spillerne sine noe å tenke på mens de forbereder seg til VM i kystbyen George i Sør-Afrika. Foto: AP/Shuji Kajiyama
BILLIGE VÅPEN: Japans trener har gitt spillerne sine noe å tenke på mens de forbereder seg til VM i kystbyen George i Sør-Afrika. Foto: AP/Shuji KajiyamaVis mer

Japan-spillere advares mot maskinpistoler

Bekymret trener i Sør-Afrika.

||| Japans landslagstrener anstrenger seg ikke vesentlig for å berolige sine spillere foran VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

Laget har ankommet feriebyen George på Sør-Afrikas vestkyst. Takeshi Okada advarer sine spillere mot å bevege seg utenfor hotellområdet uten vakter.

Slik skal de unngå å bli overfalt.

- Dette er et land hvor du kan kjøpe en maskinpistol for 10.000 yen (rundt 700 norske kroner). Det er folk som gjerne låner 10.000 yen for å tjene 50.000 yen.

Advarselen gjelder også japanske journalister som på et seminar arrangert av Japans ambassade ble instruert i hvordan de skulle bevege seg rundt i landet med omtanke.

- Japanere blir ansett som lettlurte ofre, sier en ansatt ved den japanske ambassaden i Pretoria.

Japans spillere har kanskje heller ikke det store behovet for å ta seg rundt omkring. De bor på et femstjernes hotell som rommer en spaavdeling med blant annet tre golfbaner.

Spillerne kan uansett ikke tilbringe for mye tid ved bassengkanten etter fire tap på rad i VM-oppkjøringen. Japan er i VM-gruppe med Kamerun, Nederland og Danmark.

(NTB-Ritzau)

Japan-spillere advares mot maskinpistoler