Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japan taper ikke med denne bikkja på laget

Det er VM-dachs.

(Dagbladet.no): Brasil gjør nok lurt i å forberede seg godt til møte med Japan 22.juni.

Nå har nemlig Rommel landet på tysk jord.

Rød løper ventet den japanske lykkehunden da den ankom den japanske leiren i Bonn i går. Og den royale behandlingen skulle nesten bare mangle.

Med den lille dachshunden Rommel på sidelinjen, er Japan ubeseiret i 18 kamper!

- På jobb i morgen

De gangene Rommel ikke ha kunne vært til stede, har Zico, trener for Japans fotballandslag, alltid hatt et bilde av hunden i brystlomma, i håp om at Rommels ånd i alle fall skulle være med Japan.

Rommel ble kjendis under VM i Japan og Sør-Korea i 2002, og ble raskt en medieyndling både på pressekonferanser og i japanske aviser. Nå har Rommel blitt ti år, og deltar sannsynligvis i sitt siste mesterskap.

- Han vil jobbe på det japanske mediesenteret i morgen, sier eieren av hunden, Japans presseansvarlige, Hideto Teshima til Reuters.

WITH ROMMEL ON OUR SIDE:Den japanske lykkehunden Rommel har landet i Japan, og bra er det. Med Rommel på sidelinja er Japan ubeseiret i 18 kamper. Foto:REUTERS
WITH ROMMEL ON OUR SIDE:Den japanske lykkehunden Rommel har landet i Japan, og bra er det. Med Rommel på sidelinja er Japan ubeseiret i 18 kamper. Foto:REUTERS Vis mer

- Men han begynner å merkes av et langt liv, og dette er nok hans siste verdensmesterskap.

Oppkalt etter nazist

Hunden, som ofte går under kallenavnet «Ron» blant kjente, er forøvrig oppkalt etter den nazistiske generalfeltmarskalken Erwin Rommel, som tjente Tyskland, Japans allierte, under 2.verdenskrig.

Så nå spørs det om vi bør revurdere alle forhåndstips.

Med Rommel på sin side kan Japan bli farlig.

Også for Brasil.

ROMMEL OG HIDETO:Rommel i Bonn sammen med sin eier, Japans presseansvarlige, Hideto Meshima. Foto:REUTERS
ROMMEL OG HIDETO:Rommel i Bonn sammen med sin eier, Japans presseansvarlige, Hideto Meshima. Foto:REUTERS Vis mer
<B>TROR PÅ ROMMEL:</B>Japan-trener Zico har med seg et bilde av Rommel de gangene hunden selv ikke kan være med på kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling