Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japan-treneren ferdig etter VM-exiten

Det Japanske fotballforbundet (JFA) forlenger ikke kontrakten med Akira Nishino som landslagstrener etter VM-exiten mot Belgia.

FERDIG: Akira Nishino skal være ferdig som japansk landslagssjef. Foto: REUTERS/Alexey Nasyrov
FERDIG: Akira Nishino skal være ferdig som japansk landslagssjef. Foto: REUTERS/Alexey Nasyrov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer ikke til å overtale Nishino til å fortsette i jobben, nå som hans tid som sjef for det japanske landslaget er over, sier JFA-president Kozo Tashima ifølge DPA.

Japan ledet 2-0 i mandagens åttedelsfinale mot Belgia, men en kruttsterk opphenting av Belgia sørget for at VM-eventyret til Japans «blå samuraier» endte i den russiske byen Rostov.

Japan tok seg til åttedelsfinalen på grunn av Fair play-regelen. Japan endte med lik poengsum som Senegal etter gruppespillet. Med lik målforskjell og like mange scorede mål ble det antall gule kort som ble avgjørende. Med Japans fire mot Senegals seks ble det åttedelsfinale for Nishinos menn.

Onsdag skrev den japanske sportsavisen Sponichi at det japanske fotballforbundet har startet forhandlinger med Jürgen Klinsmann som en eventuell arvtager. Avisen refererer til ikke navngitte kilder om forhandlingene med den tidligere tyske landslagssjefen, som skal ha blitt forespeilet nesten 20 millioner kroner i årslønn.

Det japanske fotballforbundet har ikke ønsket å kommentere saken.

- Ingenting er bestemt, sa Tashima om hvem som skal ta over etter Nishino.

Nishino tok over landslaget i april, kun to måneder før VM startet. Han tok over etter Vahid Halilhodzic som fikk sparken etter svake resultater i VM-oppkjøringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!