Japan-trøbbel: Irritert

Halvor Egner Granerud (26) ble nummer tre i verdenscuprennet i Sapporo. Trener Alexander Stöckl avslører misforståelse og irritasjon før det første hoppet.

NUMMER TRE: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
NUMMER TRE: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Ryoyu Kobayashi vant på hjemmebane i Sapporo i Japan med hopp på 135 og 130 meter. Deretter fulgte plakken Dawid Kubacki og Halvor Egner Granerud.

Nordmannen holdt på den gode formen i morges, norsk tid. Men etter seieren i kvaliken var tredjeplassen muligens en liten nedtur.

- Halvor leverte på et bra nivå. Men dessverre ble det ikke helt perfekt i det første hoppet, sier trener Alexander Stöckl til Dagbladet.

TOPP TRE: Ryoyu Kobayashi vant foran Dawid Kubacki (til venstre) og Halvor Egner Granerud. Foto: AFP / NTB
TOPP TRE: Ryoyu Kobayashi vant foran Dawid Kubacki (til venstre) og Halvor Egner Granerud. Foto: AFP / NTB Vis mer

Granerud hoppet 130,5 meter og lå på tredjeplass etter første omgang. Overfor Dagbladet avslører Stöckl at det ble litt trøbbel på toppen:

- Halvor ble irritert fordi det tok litt lang tid å endre på farten. Det var en «coaching request» om å gå ned to bommer. Men så ble det en liten misforståelse. De gikk ned bare én bom. Og så måtte de gå ned én bom til. Halvor forteller selv at han ikke helt klarte å bevare roen. Han leverte et OK hopp, men ikke hundre prosent.

LANDSLAGSTRENER: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
LANDSLAGSTRENER: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvorfor ble det bare gått ned én bom når du ba om to?

- Det var en liten misforståelse. Jeg trykket på monitoren. Den virket ikke, så jeg ga beskjed til TD-assistenten om å gå ned to. Men på monitoren sto det bare én. Det tok litt tid før de skjønte at vi ønsket å gå ned to bommer.

Stöckl fortsetter:

- I mellomtida endret forholdene seg til det verre. Vi var litt uheldige der. Men det er sånt som kan skje. Det er fortsatt to renn til her borte. Hvis vi går ut fra at flaks og uflaks jevner seg ut over tid, kan det bli bra lørdag og søndag.

STORSLÅTT: Dawid Kubacki hadde god utsikt over Sapporo i sitt hopp. Foto: AFP / NTB
STORSLÅTT: Dawid Kubacki hadde god utsikt over Sapporo i sitt hopp. Foto: AFP / NTB Vis mer

Hjemmehelten Ryoyu Kobayashi sier han selv ble overrasket over seieren. I verdenscupen gjorde han et byks opp til 14. plass.

Granerud ligger på andreplass i sammendraget, 134 poeng bak Kubacki, etter dagens renn. Etter seieren i Den tysk-østerrikske hoppuka sier han selv at sammenlagtseier henger høyest.

For Daniel-André Tande ble det en positiv dag med niendeplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer