Japaner til Arsenal

Arsenal serverte sushi da de presenterte den japanske landslagsspilleren Junichi Inamoto. Les siste nytt fra engelsk fotball!

21-åringen kommer fra J-ligaklubben Gamba Osaka, og kostet Arsenal 45 millioner kroner. Dermed har Arsene Wenger handlet fem spillere i løpet av sommeren.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne ønske Inamoto velkommen til klubben. Han er fysisk sterk og pasningssikker, sier Wenger om sin nye midtbanespiller.

Men Inamoto blir det siste kjøpet Wenger gjør i denne omgang.

- Se i lommene mine, de er tomme, sa Wenger på dagens pressekonferanse.

Hovedpersonen selv snakker ikke engelsk, og måtte bruke tolk da han pratet med pressen.

- Overgangen til Arsenal er stort både for japansk fotball og meg. Jeg ser fram til å spille for en av de største klubbene i Europa.

Sannsynligvis debuterer han seinere i uka, i en av de tre treningskampene Arsenal skal spille i Østerrike.

Ravanelli til Derby

Etter mye fram og tilbake, ser det endelig ut til at Fabrizio Ravanelli skal bli klar for Derby. Torsdag kommer Ravanelli til Pride Park, angivelig for å signere en to-års kontrakt med klubben.

Pearce gir seg

I 18 sesonger har Stuart Pearce spilt fotball på øverste nivå i England, men etter årets sesong vurderer jernmannen å legge fotballskoa på hylla. 39-åringen ble nylig lagkamerat med Alf Inge Håland i Manchester City. - En sesong til som spiller og så gir jeg meg, sier Pearce. Men før han gjør det, har han ambisjoner om å føre City opp i Premier League igjen. Da Kevin Keegan sikret seg veteranen, ble han samtidig en del av trener-teamet i klubben. Og Pearce ser for seg en framtid som trener. - For øyeblikket er det bare en bonus å få spille. Forhåpentligvis vil City komme tilbake i premier League, og da vil jeg satse på å være trener, sier han.

West Ham ønsker Sukur

West Hams nye manager Glenn Roeder ønsker seg Inter Milans Hakan Sukur. Sukur har hatt problemer med å spille seg til fast plass i Inter, etter at han kom fra Galatasaray.

- Jeg tror jeg må finne meg en ny klubb. Jeg vil spille, uttalte 29-åringen nylig.

Roeder er også ute etter Monacos forsvarsspiller Julien Rodriguez og Ludovic Asuar fra Metz.

Collymore comeback

Den engelske 1. divisjonsklubben Wolverhampton, har blitt enig med Stan Collymore om den personlige kontrakten for spilleren. Men foreløpig er overgangen lagt på is fordi Collymores tidligere klubb Real Oviedo krever penger for å frigjøre urokråka.

Shearer på vei tilbake

Alan Shearer kan snart begynne å trene igjen, etter at han har gått gjennom to operasjoner i kneet. 7. august, elleve dager før serieåpningen, drar spissen til Frankrike for å møte legen Richard Steadman, og da vil det bli klart når Shearer kan trene for fullt igjen. - Alan Shearer er nå på 75 prosent av maksimal fysisk form. Han startet på null ettersom han ikke har spilt på lenge, men vi kommer stadig nærmere toppen, sier Newcastle-manager Bobby Robson. Shearer var sist i aksjon 3. mars mot Everton.

Ipswich ønsker Finidi

Ipswich ønsker seg Mallorcas midtbanespiller Finidi George. Klubbene skal ha blitt enige om en overgangssum på 52 millioner for den 30 år gamle Nigerianeren.

PÅ GANG: Alan Shearer er på vei tilbake. Foto: SCANPIX/AP
<B>TIL LONDON: Her jubler Junichi Inamoto etter scoring i landskamp mot Jugoslavia. Nå håper japaneren å glede Arsenal-fansen med mål på Highbury. Foto: SCANPIX/AP