Japanernes 96 år lange ventetid er over: «Maratonmannen» slo til

Nishikori mot Djokovic i US Open.

I SEMIEN: Kei Nishikori er den første japaneren til å nå US Open-semifinalen på 96 år. Foto: Darron Cummings/ AP / Scanpix
I SEMIEN: Kei Nishikori er den første japaneren til å nå US Open-semifinalen på 96 år. Foto: Darron Cummings/ AP / ScanpixVis mer

Den japanske «maratonmannen» Kei Nishikori er klar for et drabelig semifinalemøte i US Open mot selveste Novak Djokovic.

24-åringen blir kalt maratonmannen på grunn av sine to siste kamper i årets US Open.

I åttedelsfinalen brukte han 4.19 timer før han avgjorde mot canadieren Milos Raonic. Kampen ble ikke ferdig før klokka halv tre om natta.

I kvartfinalen brukte han 4.15 timer før den sveitsiske tredjerankede Stanislas Wawrinka var nedkjempet.

Nishikori sikret Japan plass i en semifinale i US Open for første gang på 96 år, og det er gått 81 år siden Japan sist hadde en kandidat i en semifinale i en Grand Slam-turnering.

- Det føles godt for selvtilliten å ha spilt to slike lange kamper der en rekke sett endte 7-6. I åttedelsfinalen følte jeg meg sliten, men i dag var det mye bedre, sa Nishikori.

Torsdag morgen norsk tid ble også Novak Djokovic klar som Nishikoris motstander i semifinalen. Djokovic slo briten Andy Murray 7-6, 6-7, 6-2 og 6-4.

De samme to møttes også i finalen i 2012, men den gang med Murray som vinner.

(NTB)