Japans lagkaptein jagd fra trening

Japans høylydte landslagstrener i fotball, franske Phillippe Troussier, kastet ut lagkapteinen fra trening i dag. Resten av laget fikk høre at de spilte som jenter.

Landslagskaptein Ryuzo Morioka lå på bakken og fikk behandling av en skadd ankel da sjefen ga ham klar beskjed:

- Gå vekk. Vi trenger deg ikke. Dette er det japanske systemet! brølte Troussier på engelsk.

Morioka (25) førte laget til seier i asiamesterskapet i oktober, ble kåret til beste forsvarer i turneringen, og er en av fire kandidater til å bli årets spiller i Asia.

Men under Troussiers vrede hinket han av banen, kastet støvlene i bakken og deltok ikke i resten av treninga, skriver Reuters.

Resten av spillerne fikk også sitt:

- Vi spiller ikke mot Thailand eller Vietnam. Hvis dere fortsetter å spille som dette, kan vi aldri kjempe med de beste lagene i verden. Gutter! Dere er ikke jenter! skrek han på sitt eget morsmål. Det er uklart om de japanske landslagspillerne forstår fransk.

Troussier forsøker å lære japanerne å bli tøffere fysisk, og anklaget dem for å være for veike etter at de tapte 5-0 hjemme for Frankrike sist måned. Nå lader laget opp til bortekamp mot Spania 25. april.

Utbruddene og budskapet er ikke nytt fra Troussiers munn. Før Frankrike-VM i 1998, da han var trener for Sør-Afrika hadde han dette å si til spillerne:

- Sørafrikanske fotballspillere er møkk som ikke klare å legge pasninger. Dere er damer alle sammen. Dere eier ikke baller.

Han ble også beskyldt for å ha brukt knyttneven på de sørafrikanske gutta.