GULLGUTT: Lionel Messis fantastiske venstrefot er nå foreviget. Som seg hør og bør, er det brukt gull for å gjøre det. Foto: AP Photo/Julian Rojas og EPA/FRANCK ROBICHON
GULLGUTT: Lionel Messis fantastiske venstrefot er nå foreviget. Som seg hør og bør, er det brukt gull for å gjøre det. Foto: AP Photo/Julian Rojas og EPA/FRANCK ROBICHONVis mer

Japansk gullsmed selger Messi-fot for 30 millioner

Ginza Tanaka har laget en naturtro etterligning av Lionel Messis gylne venstrefot.

Hvis du har 30 millioner kroner til overs, kan du nå sikre deg en sertifisert kopi av foten til verdens beste fotballspiller Lionel Messi. Det melder Yahoo.

Billigversjon tilgjengelig Den japanske gullsmeden Ginza Tanaka har nemlig lagd en 25 kilo tung fot-skulptur av rent gull. Skulle du slå til, følger det naturligvis med et sertifikat fra Lionel Messi på at kopien er autentisk.

En oppbevaringsboks i duralumin får du også med på kjøpet, helt uten ekstra kostnad.

Om 30 millioner kroner blir i drøyeste laget, kan du heller sikre deg en gyllen plate med Messis fotavtrykk. Det er fortsatt den venstre foten, det er fortsatt rent gull, og den er fortsatt sertifisert av Messi selv.

Totalt er det laget 50 plater á 300 gram, og prisen er drøyt 500 000 kroner.

Hvis du synes det også er i dyreste laget, så fortvil ikke. Du kan skaffe deg en gyllen Messi-fot til under en kvart million kroner også. «Golden Foot Mini» veier 100 gram, men ifølge Tanaka er den like naturtro, inneholder like rent gull og du får også her med en oppbevaringsboks i duralumin.

Veldedig formål På japanerens nettside kan du melde fra om din interesse. Her kan du også se en bakomvideo fra produksjonen av føttene.

Deler av inntektene fra salget skal brukes til å hjelpe de som ble rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i Japan i 2011. Det er Messis egen organisasjon, Leo Messi Foundation, som står bak.