Japansk hysteri rundt Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ble redningen for japanske journalister som måtte stå utenfor da deres egne landsmenn trente på Bygdø stadion i Oslo i går.

Et stort japansk pressekorps kom ikke nærmere enn hundre meter fra gjerdet da VM-vertsnasjonen forberedte seg til morgendagens landskamp på Ullevaal. Først da spillerbussen kjørte, trakk vaktene seg unna.

Da det norske laget dukket opp til sin økt, var det fritt fram, og 35 japanske journalister, fotografer og kameramenn kastet seg over Solskjær.

- Rett før VM i 1998 slo vi Mexico 5- 2 og Saudi-Arabia 6- 0. Vi håper at det ikke går så mye dårligere nå, sa Solskjær med glimt i øyet foran havet av mikrofoner.

- Se bare på lagkameratene mine, de er svære og høye. Det blir mange lange baller tirsdag, fortsatte han.

Lidenskapelige

Men han var ikke bare i ertehumør, han innrømmet Japan sjanser til å gjøre det godt i VM på hjemmebane, ikke minst på grunn av støtten fra tribunene.

- Jeg har vært i Japan et par ganger med Manchester United og vet at tilhengerne er svært lidenskapelige, sa han.

Fotfølges

Japan fotfølges av et enormt pressekorps, og landslagssjef Philippe Troussier er kjent for å holde mediene på armlengdes avstand. Det var nok ikke så veldig hemmelig det laget hans drev med i går, men journalistene måtte likevel holde seg i duskregnet utenfor gjerdet.

Da var det godt å oppleve det norske laget, der spillerne svarte villig på spørsmål før Nils Johan Semb tok pause under oppvarmingen for å gjøre TV-intervjuer for japanerne.

- Dette er en viktig kamp for oss, som forberedelse til EM-kvalifiseringen i høst. Vi trenger kamper mot gode lag, og Japan er en sterk nasjon. De har hatt gode resultater, har god lagånd og flere kvalitetsspillere, sa Semb.

Japan er ubeseiret i sine sju siste landskamper. Morgendagens kamp på Ullevaal er lagets siste før Troussier tar ut VM-troppen. Det gjør han selveste 17. mai.

POPULÆR: Japanske pressefolk nærmest kastet seg over Ole Gunnar Solskjær på Bygdø stadion i går. Nordmannen har vært et par ganger i Japan med Manchester United.