Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japansk sjokkhopp: - Galskap

Holdt på å fly langt ut på sletta.

MONSTERHOPP: Ryoyu Kobayashi var på vei mot 160 meter da han måtte trekke seg. Foto: TV Hokkaido
MONSTERHOPP: Ryoyu Kobayashi var på vei mot 160 meter da han måtte trekke seg. Foto: TV Hokkaido Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Den japanske skihopperen Ryoyu Kobayashi (21) skilte seg ut på én måte i OL: I kvalifiseringen til storbakkerennet i Pyeongchang satte han ny bakkerekord. Rekorden lyder på 143,5 meter.

Rett etter at konkurransene var over, dro de japanske hopperne til Sapporo. Her hopper de det tradisjonelle, nasjonale mesterskapet TV Hokkaido Cup. Og i helga fulgte Kobayashi opp monsterhoppinga!

I Okurayama-bakken deler Maciej Kot (Polen) og Stefan Kraft (Østerrike) bakkerekorden på 144 meter. I hoppet til Kobayashi får han en høyde der det ser ut som om han flyr mot 160 meter. Det er på sletta.

Når Kobayashi forstår hva som er i ferd med å skje, trekker han seg. Han lander på 148 meter. Han er ikke i nærheten av å klare å stå, men fallet er «fint». Han reiser seg opp og går for egen maskin ut av bakken.

Det som skjedde var en kombinasjon av høy fart og oppdrift. Kobayashi endte - tross fallet - som nummer fire. Yukiya Sato vant.

- Galskap i Sapporo! skriver den polske Twitter-kontoen «Insjders», som har spesialisert seg på hopp.

- I det nasjonale mesterskapet i Okurayama kunne Ryoyu Kobayashi trolig ha flydd 160 meter. Men han trakk seg og landet på 148 meter, heter det.

Hoppet og fallet sammenliknes med det som skjedde med Tilen Bartol i Planica i mars 2016. Sloveneren kom som en kanonkule ut fra hoppet, landet på 252 meter - og klarte ikke å stå. Svevet var en halv meter over den daværende verdensrekorden til Anders Fannemel på 251,5 meter. Du kan se hoppet her.

Stefan Kraft har i dag gjeldende rekord på 253,5 meter.

Ryoyu Kobayash er en av de unge, japanske hopperne som er på vei opp. I OL havnet han på 7. plass i normalbakken. I stor bakke endte han på 10. plass. Japan ble nummer seks i lagkonkurransen.

OL 2018: Vi oppsummerer tidenes vinter-OL, som avsluttes på fantastisk vis med det historiske gullet til Marit Bjørgen. Med sportskommentator Esten O. Sæther, og Ingrid Cogorno som programleder. Jørgen Gilbrant er dagens gjest. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!