BEST:  Akito Watabe vant sesongavslutningen i Holmenkollen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEST: Akito Watabe vant sesongavslutningen i Holmenkollen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Japansk triumf i Holmenkollen

Skuffende norsk innsats.

De norske kombinertløperne fikk det ikke til å stemme verken i hoppbakken eller i langrennssporet på hjemmebane i Holmenkollen. Magnus Moan ble beste norske på 10.-plass, mens Akito Watabe vant.

Alle de norske la et dårlig grunnlag i hoppingen under lørdagens verdenscupavslutning i kombinert. Den sterke hopperen Håvard Klemetsen var beste norske før den siste delen av konkurransen, men lå langt ned på resultatlisten og hadde få forhåpninger til sluttresultatet etter sine to hopp.

Magnus Moan la på 17.-plass etter hopprennet, men startet hele 2.16 bak franske Maxime Laheurte, som ledet før 15-kilometeren. Mikko Kokslien fulgte på en 28.-plass, men var håpløse 4.48 bak.

Det lå derfor til rette for en skuffende dag på hjemmebane i Holmenkollen. Moan satset for å ta igjen teten, men gikk for hardt ut. Han tok inn tid i begynnelsen, men fikk det altfor tungt mot slutten og ble nummer ti. Klemetsen endte på 20.-plass, mens Kokslien tok det rolig og showet før mål. Han ble nummer 27.

 10. PLASS:  Moan Moan ble beste norske i Holmenkollen. Akito Watabe vant.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
10. PLASS: Moan Moan ble beste norske i Holmenkollen. Akito Watabe vant.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Japanske Watabe stakk av med seieren etter et perfekt disponert langrenn og gikk ifra tyske Johannes Rydzek på den siste kilometeren. Han gikk seg opp fra sin 11.-plass fra hopprennet og tok samtidig 2.-plassen sammenlagt i verdenscupen.

Rydzek gikk i mål som nummer to, mens Alessandro Pittin, som startet over tre minutter bak teten, gikk seg opp fra 25.-plass til 3.-plass

(NTB)