Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japansk virusekspert tviler på OL neste år

En japansk professor i infeksjonssykdommer tror ikke at coronaviruset vil være under kontroll i hele verden når Tokyo-OL skal avvikles i 2021.

TVILER: En japansk professor i infeksjonssykdommer tvil på om OL kan gjennomføres i Tokyo neste år. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
TVILER: En japansk professor i infeksjonssykdommer tvil på om OL kan gjennomføres i Tokyo neste år. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Vis mer

OL i Tokyo skulle gått fra 24. juli til 9. august i sommer. Som følge av coronapandemien valgte IOC å flytte hele mesterskapet ett år fram i tid. Det kan likevel være for tidlig ifølge professor Kentaro Iwata ved Kobe-universitetet.

- For å være ærlig tror jeg ikke at det er sannsynlig at OL blir avviklet neste år. Det er to betingelser som må være oppfylt. Det ene er at koronaviruset må være under kontroll. Det andre er at koronaviruset må være under kontroll over alt, fordi man inviterer utøvere og tilskuere fra hele verden.

MAKTKAMP: Spillet mellom Karsten Warholm og rivalene er i gang, med Amalie Iuel i en nøkkelrolle. Samtidig skaper varme nye problemer i Doha. Det gjorde også staven til Sondre Guttormsen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Japan kan kanskje ha viruset under kontroll neste sommer, noe jeg ønsker, men jeg tror ikke det vil være tilfellet over hele kloden. Derfor er jeg svært pessimistisk med hensyn til å kunne gjennomføre OL neste sommer, sier Iwata.

Professoren kritiserte tidligere i år Japans håndtering av coronakrisen på cruiseskipet «Diamond Princess» som lå i havn i Yokohama.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!