Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Japansk VM-gull styrker kvinnefotballen

Landsem tror på verdensomspennende ringvirkninger.

BRA FOR UTVIKLINGEN: Japans overraskende VM-triumf bidrar til å styrke kvinnefotballen på verdensbasis, mener landslagstrener Eli Landsem.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO /  CHRISTOF STACHE
BRA FOR UTVIKLINGEN: Japans overraskende VM-triumf bidrar til å styrke kvinnefotballen på verdensbasis, mener landslagstrener Eli Landsem.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans høyst overraskende VM-seier kan bidra til å styrke damefotballen på verdensbasis, tror Norges landslagssjef Eli Landsem.

Etter den høyst overraskende finaleseieren mot USA får Japan skryt for måten laget har fremstått på under verdensmesterskapet.

Norges landslagssjef Eli Landsem var til stede på finalen og beskriver stemningen på det utsolgte stadionanlegget i Frankfurt som utrolig. Også hun var overrasket over at Japan gikk helt til topps i Tyskland.

- Når man vinner, er det alltid fortjent. Men det var veldig, veldig overraskende, selv om Japan lenge har vært gode på aldersbestemt nivå. Jeg var helt sikker på at Tyskland skulle vinne VM, sier Landsem til NTB.

Hun så Japan i portugisiske Algarve i vinter og trodde ikke det var årets verdensmester hun så da.

- En utviklende spillestil USAs svenske landslagstrener Pia Sundhage hyller søndagens motstander for måten de har spilt på under mesterskapet.

- De var utrolig gode med ballen og hadde tro på teknikken sin. Det er utviklende for damefotballen med en slik stil, sa hun til AFP etter nederlaget.

SIKKER PÅ TYSK SEIER: Eli Landsem var helt sikker på at Tyskland skulle bli verdensmestere før VM. Slik gikk det i aller høyeste grad ikke.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
SIKKER PÅ TYSK SEIER: Eli Landsem var helt sikker på at Tyskland skulle bli verdensmestere før VM. Slik gikk det i aller høyeste grad ikke.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Landsem er enig med sin kollega i at seieren kan være viktig.

- Ja, vi ser at kvinnefotballen vokser også der, og dette bidrar nok positivt. Det er jo stort at Japan klarer det etter alt de har vært gjennom, sier hun med henvisning til jordskjelvkatastrofen i mars, som tok over 15.000 liv.

Lille Sawa var størst Størst av alle var veteran og kaptein Homare Sawa (32), som VM-debuterte allerede i Sverige i 1995. Stjernespilleren, som bare måler 1,64 meter, ble kåret til mesterskapets beste spiller. Hun ble også VMs toppscorer med fem mål, deriblant Japans første i finalen.

- Hun er knallviktig for laget. Hun er hele maskineriet i laget, og så har hun jo også vært matchavgjørende i et par kamper, mener Landsem.

(NTB)