- Jari gikk langt over streken

Hei! Gårsdagen var en trist dag for internasjonal skisport. For første gang siden VM i Trondheim i 1997 fikk vi en dopingsak i langrennsmiljøet.

Den gangen var det Ljubov Egorova.

Nå gjelder det hjemmehåpet og yndlingen Jari Isometsä.

  • Som nevnt er dette en veldig trist sak på mange måter. For det første er det vondt for hovedpersonen selv og hans nærmeste. Få langrennsløpere har jeg unnet suksess mer enn nettopp Jari Isometsä.

Men medikamentet som er brukt, viser klart at dette dreier seg om mer enn feil nesespray eller kosttilskudd kjøpt i Syden.

Denne gangen har han trått langt over streken, og det finnes ingen unnskyldninger for det han bevisst har gjort!

Jeg tror alle er meget skuffet.

  • For det andre skaper dette en ubehagelig situasjon for de andre finske løperne.

Rykter og mistenksomme blikk florerer i alle idrettsmiljøer, men etter pressemeldingen om Jaris positive a-prøve i går, har det eksplodert.

Virpi Kuitunen gikk sitt livs løp i dag og stakk av med seieren i damenes jaktstart. Hun ble belønnet med bekreftende nikk og nye rykter.

Inntil det motsatte, mot formodning, blir bevist, bør hun respekteres for den fantastiske idrettsprestasjonen hun har levert. Og for de som skulle tvile på Mika Myllylä, så traff jeg ham i matsalen i går. Og han er langt fra frisk. Det må vi tro ham på!

  • Til slutt vil jeg si at dette også er en trist sak for langrennssporten. I idrettsgreinenes harde kamp om talentene, medieoppmerksomheten, sponsorkronene og seertallene, er en dopingskandale alt annet enn positivt.

Men, aldri så galt at det ikke er godt for noe, heter det. Denne saken viser i alle fall at antidopingarbeidet til Inggard Lereim & co. i FIS fungerer, og at problemet blir tatt på alvor.

Det skal vi være glade for.

Likevel håper jeg at denne saken forsvinner fort ut av verden, slik at vi igjen kan fokusere på det sportslige som skjer her i Lahti.

<B>INGEN UNNSKYLDINGER:</B>Skuffelsen hos Thomas Alsgaard er stor etter dopingavsløringen av Jari Isometsä. - Medikamentet som er brukt, viesr klart at dette dreier seg om mer enn feil nesespray eller kosttilskudd kjøpt i syden, skriver Thomas Alsgaard i sin VM-dagbok