Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

West Ham slo Everton

Jarmolenko glitret i West Hams første seier

West Ham gjorde endelig slutt på tapsmarerittet i Premier League med 3-1-seieren borte mot Everton. Andrej Jarmolenko scoret to mål i sin første kamp fra start.

JUBEL: West Ham kunne juble for sesongens første seier. Foto: Peter Byrne / AP
JUBEL: West Ham kunne juble for sesongens første seier. Foto: Peter Byrne / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire strake tap kunne Manuel Pellegrini innkassere sine første poeng som West Ham-manager søndag. Det skjedde etter at spillerne hans leverte en sterk opptreden på Goodison Park.

Spesielt Jarmolenko og Marko Arnautovic utmerket seg som West Hams målscorere. Førstnevnte startet søndag sin første PL-kamp etter overgangen fra Borussia Dortmund, og ukraineren takket for tilliten med to nettkjenninger før pause.

Arnautovic trygget seieren med sin 3-1-scoring etter en times spill. Han punktere oppgjøret etter et glitrende veggspill med Pedro Obiang.

Everton ble hardt straffet for å være sløve med ballen. Etter elleve minutter ble hjemmelagets forsvar helt satt ut av Obiangs langball mot Arnautovic, som uselvisk spilte videre til Jarmolenko. Nysigneringen dunket inn 1-0 bak en feilplassert Jordan Pickford i Everton-målet.

Mange sukk

Scoringen kom som en konsekvens av at vertene rotet bort ballen på midtbanen. Også på West Hams 2-0-mål etter en halvtime fikk Everton svi for å være uoppmerksom. Pickford ønsket å spille seg ut bakfra, men det gikk galt.

Utspillet til Englands sisteskanse endte opp hos Mark Noble, som deretter fant Jarmolenko. Sommerkjøpet dro av to motspillere og skrudde ballen vakkert i nettmaskene.

Det var mange sukk på Goodison Park etter Jarmolenko-dobbelen. De frammøtte var tydelig frustrert over det hjemmelaget presterte, men rett før pause fikk de håpet tilbake. Gylfi Sigurdsson stanget kontant inn 1-2-reduseringen i høyre kryss. Det var det siste som skjedde før lagene tuslet av banen.

Målet kom da Jonjoe Kenny slo inn en perfekt ball fra høyre. Der sto Evertons islending klar til å styre den videre med hodet. Det var Sigurdssons første Premier League-scoring for sesongen.

Tverrliggertreff

Marco Silvas lag jaget en utligning, men greide aldri å svare da Arnautovic hamret inn West Hams tredje fulltreffer. Nærmest var tidligere Brann-spiller Oumar Niasse, som på tampen sendte en knallhard ball i tverrliggeren.

Seieren var svært viktig for Pellegrinis prosjekt i West Ham. Chileneren, som i 2014 vant Premier League med Manchester City, trengte å få litt ro etter en skrekkstart på sesongen.

West Ham har tøffe oppgjør i vente. Dette er London-lagets PL-program i ukene som kommer: Chelsea (h), Manchester United (h), Brighton (b), Tottenham (h) og Leicester (b).

Everton var ubeseiret inntil søndagens tap, men poengfangsten har ikke vært imponerende. Etter fem runder står Liverpool-klubben med seks poeng.

Hele Norges coronakart